Παρελθόν τo «GTi»;

4.681 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

H oνομασία «GTi» που στολίζει τις πιο ισχυρές εκδόσεις των μοντέλων της Peugeot θα αποτελέσει παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες. Δείτε ποια είναι η νέα τους ονομασία. Γιατί αυτή η αλλαγή;

Έτοιμη να βάλει την ονομασία GTi στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι η Peugeot, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το γαλλικό στρατόπεδο, οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των μοντέλων της θα έχουν στο μέλλον τα αρχικά PSE (Peugeot Sport Engineered).

H αλλαγή αυτή έχει άμεσα να κάνει με την νέα στρατηγική που χαράζει η Peugeot στο λανσάρισμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Συγκεκριμένα, η ονομασία PSE θα δοθεί στα πανίσχυρα μοντέλα της μάρκας που θα έχουν υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, σε αντίθεση με τα GTi που αφορούν εκδόσεις επιδόσεων που εξοπλίζονται μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η αρχή για όσους θυμούνται έγινε με το Peugeot 508 Sport Engineered Concept που παρουσιάστηκε στην Γενεύη έχοντας έναν PureTech κινητήρα 200 ίππων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το ένα αποδίδει 110 ίππους και στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ το δεύτερο είναι εγκατεστημένο στο πίσω μέρος, έχει απόδοση 200 άλογα και στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. H έκδοση παραγωγής του παραπάνω concept θα κάνει ντεμπούτο το 2020 ενώ το 2021 θα ακολουθήσει το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 PSE με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν για κάθε άξονα).

Το e-208 PSE θα τεθεί αντιμέτωπο με το φημολογούμενο υβριδικό Clio RS και λέγεται πως θα έχει τιμή κοντά στις 50.000 ευρώ.

ELASTIKA 2024
moto