Τέλος το Kia Stinger, στη θέση του το EV6 GT

Τέλος το Kia Stinger, στη θέση του το EV6 GT

1.666 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2022)

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την Kia για τον τερματισμό πωλήσεων του Stinger είναι γεγονός, αφορά την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν αργεί το οριστικό τέλος του μοντέλου.

Τέλος το Stinger στο Ην. Βασίλειο

Πριν από λίγο διάστημα είχαν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα από τη Νότιο Κορέα που ανέφεραν ότι η Kia έχει αποφασίσει να τερματίσει την παραγωγή του Stinger. Σήμερα τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται να επιβεβαιωθούν, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα το τέλος του Stinger.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το ηλεκτρικό EV6 GT στη θέση του!

Στην ανακοίνωσή της για το «θάνατο» του Stinger στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κορεατική μάρκα χαρακτήρισε το Stinger ως «αυτοκίνητο τοτέμ» για την εταιρεία, μέσω του οποίου κατάφερε να παρουσιάσει τη μάρκα Kia σε νέους αγοραστές και να αλλάξει την αντίληψή που υπάρχει  για τη μάρκα. Ως αντικαταστάτης του Stinger στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι το ηλεκτρικό Kia EV6 GT, «το ιδανικό αυτοκίνητο για να πάρει τη σκυτάλη από το Stinger», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia στο Ηνωμένο Βασίλειο, Paul Philpott. Το EV6 GT αποδίδει 585 ίππους και 740 Nm ροπής.

Τερματίζεται η παραγωγή τον Απρίλιο;

Ενώ η Kia σταμάτησε τις πωλήσεις του Stinger στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η παραγωγή θα συνεχιστεί στη Νότια Κορέα. Θυμίζουμε όμως πως από νοτιοκορεάτικα Μέσα γίνεται λόγος πως η Kia θα διακόψει οριστικά το Stinger τον Απρίλιο του 2023 λόγω της χαμηλής ζήτησης. Υπογραμμίζουν μάλιστα πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, μόνο 1.499 μονάδες πωλήθηκαν στη Νότια Κορέα, καθιστώντας το έτσι το Kia με τις χαμηλότερες πωλήσεις στην εγχώρια αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda