Το Stinger είναι το πρώτο sedan μοντέλο της Kia, το οποίο προσφέρεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και με σύστημα τετρακίνησης.

Tέλος το Kia Stinger;

5.231 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2019)

Το σπορ σεντάν επιδόσεων μπορεί να εντυπωσίασε όταν παρουσιάστηκε αλλά δεν έχει ικανοποιήσει τους ανθρώπους της Κίa με τις πωλήσεις του. Ποιο θα είναι το μέλλον του;

Πριν από περισσότερο από δύο χρόνια, η Kia έκανε την έκπληξη και παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit το νέο Stinger, ένα σπορ σεντάν με πολύ καλές επιδόσεις και σχετικά προσιτή τιμή για αυτά που προσφέρει.

Πάρα ταύτα, φαίνεται πως το μοντέλο δεν έχει σημειώσει πωλήσεις που να ικανοποιούν την Kia, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της να βρίσκονται σε συζητήσεις για το αν πρέπει να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας δεύτερης γενιάς.

Ο Gregory Giullaume, αρχισχεδιαστής της Kia στις εγκαταστάσεις της φίρμας στην Γερμανία δήλωσε σχετικά: «Aυτή την στιγμή δεν είμαι σίγουρος ότι τα πηγαίνει τόσο καλά όσο περιμέναμε. Ποτέ δεν περιμέναμε πως θα κάνει πολλές πωλήσεις. Ήταν ένα μοντέλο-κράχτης. Θέλαμε ωστόσο να είναι επιτυχημένο στην Αμερική, σε μια αγορά που πιστεύαμε πως έχει την ευκαιρία να πάει καλά». Ο ίδιος φάνηκε ωστόσο πως δεν αφήνει κάτω τα όπλα και θα ήθελε να δοθεί το πράσινο φως για μια ακόμη γενιά σημειώνοντας: «Όπως ξέρετε υπάρχουν πολλές εξελίξεις στο θέμα της ηλεκτρικής τεχνολογίας. Μπορεί στο μέλλον το Stinger να μεταμορφωθεί. Είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε».

Μηχανικά, το Stinger προσφέρεται στην παγκόσμια αγορά με δύο κινητήρες, κυβισμού 2 και 3,3 λίτρων. O πρώτος κινητήρας είναι τετρακύλινδρος σε σειρά, με ισχύ 255 ίππων και 352 Nm ροπής ενώ ο δεύτερος είναι μια biturbo V6 μονάδα, με την ισχύ της να ανέρχεται στους 370 ίππους και τα 510 Nm ροπής. Το Stinger είναι το πρώτο sedan μοντέλο της Kia, το οποίο προσφέρεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και με σύστημα τετρακίνησης. 

NEO TRAFIC
moto