Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Tο Model 3 είναι το τρίτο μοντέλο της Tesla και θα τοποθετηθεί από το 2017 στη γκάμα της κάτω από τα Model X και Model S, με την επίσημη του παρουσίαση να γίνεται χτες.

Το στυλ του μπροστά ίσως θυμίζει λίγο Porsche Panamera, με το πλευρικό μέρος του αμαξώματος να μοιάζει με Tesla Model S σε σμίκρυνση.

Εξωτερικά, έχει ένα διαφορετικό σε νοοτροπία μούτρο από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα S και X της φίρμας.

Αποκαλύφθηκε το Model 3

3.927 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2016

Εγινε και επίσημα η αποκάλυψη του νέου μοντέλου Mοdel 3 της Tesla Motors, του τρίτου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας, που θα τοποθετηθεί από το 2017 στη βάση της γκάμας της, κάτω από τα Model X και Model S.

 
Η εταιρία Tesla έκανε τα αποκαλυπτήρια χτες του νέου Model 3 της, στις εγκαταστάσεις της στο Los Angeles.

Παρατηρώντας το εξωτερικά, έχει ένα διαφορετικό σε νοοτροπία μούτρο από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα S και X της φίρμας, χωρίς γρίλιες στο εμπρός μέρος, μιας που είναι ηλεκτροκίνητο, έχοντας εντυπωσιακά εμπρός φώτα.Το στυλ του μπροστά ίσως θυμίζει λίγο Porsche Panamera, με το πλευρικό μέρος του αμαξώματος να μοιάζει με Tesla Model S σε σμίκρυνση, ακολουθώντας ουσιαστικά μια βελτίωση της τρέχουσας νοοτροπίας σχεδιασμού της Tesla.

Στο εσωτερικό του, είναι διαφοροποιημένο αρκετά από τα υπόλοιπα μοντέλα, με την τεράστια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών για τον έλεγχο του οχήματος, να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, ίσως με πιο σπορτίφ κατεύθυνση σε σχέση με το Model S. Από θέμα εξοπλισμού, η λειτουργία «αυτόματου πιλότου» στο μοντέλο αυτό θα είναι στάνταρ, όπως και η γυάλινη οροφή της.

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Elon Musk, δεσμεύτηκε ότι το νέο μοντέλο αυτό θα ξεκινά από την τιμή των 35.000 δολαρίων, χωρίς τους φόρους. Υπόσχεται μάλιστα ότι το Model 3, έχει ελάχιστη αυτονομία 346 χλμ. με μια μόνο φόρτιση, με προοπτική να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.


Από θέμα επιδόσεων, ο Elon Musk, τόνισε ότι το πιο αργό μοντέλο θα έχει 0-100χλμ/ώρα σε 6 δλ., λέγοντας «Στην Tesla δεν παράγουμε αργά αυτοκίνητα».

Το τρίτο μοντέλο της Τesla θα κινείται από μπαταρίες που θα φτιάχνονται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Νεβάδα, ενώ θεωρείται πως θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα στηθεί στην τρίτης γενιάς πλατφόρμα της εταιρείας. Από την τελευταία μάλλον θα προκύψουν ένα ακόμα SUV, αλλά και ένα roadster.

Ηδη μέσα σε περίπου ένα 24ωρο 115.000 παραγγελίες έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους, με την εταιρία να ζητά λίγη υπομονή, μιας που τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους πελάτες της προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Tags: Tesla, Model 3, 2016