Tesla έπεσε πάνω σε περιπολικό!

3.032 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Ο οδηγός του Tesla Model 3 είπε ότι το Autopilot ούτε τον προειδοποίησε για την σύγκρουση ούτε έκανε κάποιον ελιγμό για την αποφύγει...


Πάνω σε περιπολικό έπεσε πριν λίγες μέρες ένα Tesla Model 3 το περασμένο Σάββατο στο Connecticut των ΗΠΑ ενώ είχε ενεργοποιημένο το Autopilot αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αστυνομικοί των τοπικών Αρχών είχαν σπεύσει προς βοήθεια ενός οδηγού που είδε το αυτοκίνητό του να χαλάει, χωρίς να προλάβει να βρει κάποιο χώρο για να κάνει στην άκρη. Επειδή λοιπόν είχε σταματήσει στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, το περιπολικό σταμάτησε πίσω από το χαλασμένο όχημα, με πρωταρχικό προφανώς σκοπό, να μην συμβεί κάποιο άλλο ατύχημα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν, όταν ξαφνικά ένα Tesla Model 3 έπεσε πίσω από το σταθμευμένο περιπολικό πριν συγκρουστεί και με το αυτοκίνητο του άτυχου οδηγού που περίμενε την οδική βοήθεια. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως χρειάστηκε να παρέμβει ένας δεύτερος αστυνομικός για να σταματήσει, τελικά, την ξέφρενη πορεία του Tesla έπειτα από αρκετά μέτρα.

Ο οδηγός της Τesla είπε ότι είχε το σύστημα Autopilot ενεργοποιημένο γιατί έπρεπε να δέσει τον σκύλο του στις πίσω θέσεις. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, με τον οδηγό του Tesla πάντως να κατηγορείται τώρα για ανεύθυνη οδήγηση και πρόκληση κινδύνου λόγω απροσεξίας.
 

Toyota
Audi