2 φωτογραφίες »

Θέμα χρόνου η ηλεκτρική Μercedes G-Class

2.223 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

H Mercedes έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της ηλεκτρικής έκδοσης του θρυλικού G-Wagen. Iδού τι είπε το αφεντικό της εταιρείας.

H Mercedes G-Class είναι ένα εικονικό σκληροτράχηλο SUV που «φωνάζει» πως ο ιδιοκτήτης του είναι πλούσιος ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν συνδέσει με σταρ του πενταγράμμου και ισχυρούς ανθρώπους της νύχτας. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η G-Class αδιαφορεί είναι για τις εκπομπές ρύπων που παράγονται από το κινητήριο σύνολό της αλλά ίσως αυτό αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Daimler Οla Kallenius δήλωσε πως η εταιρεία έχει ετοιμάσει ήδη τα πρώτα σκίτσα για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class σημειώνοντας: «H G-Class υπερβαίνει όλες τις κατηγορίες και αψηφά την λογική της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι σαν να το κατασκευάσει άλλη εταιρεία. Ναι η G-Class θα γίνει ηλεκτρική, μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την ηλεκτρική έκδοση τoυ μοντέλου».

To G-Wagen είδε τις παγκόσμιες πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 60% σε 35.000 πωλήσεις συντρίβοντας το ρεκόρ του 2017 μέσα στο οποίο είχαν ταξινομηθεί 22.000 αυτοκίνητα. Αυτή η εξέλιξη βάζει τέλος στα σενάρια που ήθελαν την Mercedes να σταματά την παραγωγή της ενώ ο ίδιος ο Kallenius δήλωσε σχετικά: «Έχουμε πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση, πως η πολυτέλεια θα παραμείνει βιώσιμη».
 

SPRING SEAT
NISSAN