Στους «ρυθμούς» της EQC κινούνται οι άνθρωποι της Mercedes.

Την άνοιξη η παραγωγή της Mercedes EQC

1.583 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2018)

Στους «ρυθμούς» της EQC κινούνται οι άνθρωποι της Mercedes, οι οποίοι μετά την παρουσίαση του μοντέλου, «τρέχουν» το πλάνο για να φέρουν στη γραμμή παραγωγής το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας.

Σύμφωνα με το πλάνο η κατασκευή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η παραγωγή των πακέτων μπαταριών χωρητικότητας 80 kWh.
 
Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Deutsche Accumotive, θυγατρική της Daimler, σκοπεύει να διπλασιάσει τη δύναμη των εργαζομένων της σε περίπου 1.000 άτομα, μέχρι το τέλος του 2018, προετοιμάζοντας την λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου της παραγωγής μπαταριών με έδρα το Kamenz της Γερμανίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο εργοστάσιο από το 2012 και μετά έχει παράγει περισσότερα από 200.000 πακέτα μπαταριών για ηλεκτρικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα από τη στιγμή που τα πακέτα μπαταριών θα μεταφερθούν από το δεύτερο εργοστάσιο της Deutsche Accumotive, σε αυτό της Βρέμης, θα ξεκινήσει αυτόματα η παραγωγή της EQC και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις αγορές.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως Daimler επενδύει περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Kamenz και συνολικά 10 δισ. ευρώ παγκοσμίως, για να έχει πάνω από 130 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 αμιγώς ηλεκτρικών.

Mercedes
test center