Πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το επόμενο RX-7.

Την επιστροφή του wankel θέλει η Mazda

1.829 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

H Μazda δεν έχει ξεχάσει τους ροτοράτους κινητήρες και ο ίδιος ο CEO της εταιρείας δεν δίστασε να πει πως όλοι στην φίρμα θέλουν να δουν κάποια στιγμή ένα νέο μοντέλο με wankel μοτέρ να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.

Μπορεί ο CEO της Mazda, κ. Akira Marumoto, να παραχώρησε συνέντευξη τύπου με αφορμή τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει η μάρκα για να εναρμονιστεί με τα νέα όρια εκπομπών ρύπων, όμως η συζήτηση δεν άργησε να φτάσει στο ενδεχόμενο να κατασκευάσει η εταιρεία ένα νέο μοντέλο με κινητήρα wankel.

O Μarumoto αρχικά τόνισε πως η Mazda δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει πάνω στους ροτοράτους κινητήρες και στην συνέχεια επιβεβαίωσε πως ο wankel κινητήρας θα επιστρέψει στα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που θα λανσαριστούν σύντομα παίζοντας τον ρόλο της γεννήτριας.
 
Η συνέχεια των δηλώσεων του Marumoto προκαλεί ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε: «Στην Mazda, έχουμε το όνειρο μια μέρα να δούμε ένα μοντέλο με κινητήρα wankel. Λόγω όμως των πραγμάτων που έχουμε να κάνουμε, πρέπει να περιμένουμε και για αυτό δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα.»

Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω μοντέλο δεν υπάρχουν και, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Marumoto, θα κάνουμε αρκετό καιρό υπομονή για να το δούμε…
 

Toyota
moto