Θα βγει σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο στο Παρίσι και η τιμή του ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος ο Εnzo Ferrari παραδέχτηκε ότι δεν χρειάστηκε να φτιάξει ένα μουσείο για τις Ferrari γιατί ο Bardinon είχε ήδη το δικό του.

Θρυλική αγωνιστική Ferrari σε δημοπρασία!

2.040 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2017)

H Ferrari 275 P που πήρε τον τελευταίο τίτλο της φίρμας στο Le Mans βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή που θα φτάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Διάβασε την ιστορία!

Aνάμεσα στα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες, είναι γεγονός ότι τα περισσότερα είναι Ferrari αλλά αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο ίσως να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ.

Πρόκειται για μια Ferrari 275 P, η ίδια που με οδηγούς τον Jean Guichet και Νino Vaccarela πήρε την τελευταία νίκη της ιταλικής φίρμας στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. To μοντέλο μοιάζει αρκετά με την 250 LM και ήταν μέρος της θρυλικής συλλογής Βardinon. Ο Pierre Βardinon ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του και κρατούσε το μοντέλο στο κάστρο της οικογένειας στη Γαλλία μαζί με αρκετές άλλες Ferrari. Ο ίδιος ο Εnzo Ferrari παραδέχτηκε ότι δεν χρειάστηκε να φτιάξει ένα μουσείο για τις Ferrari γιατί ο Bardinon είχε ήδη το δικό του.
 
Ωστόσο, τόσο ο Bardinon όσο και η γυναίκα του έφυγαν από τη ζωή και τώρα τα παιδιά τους αναγκάζονται να πουλήσουν αρκετά κομμάτια της συλλογής ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Θα βγει σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο στο Παρίσι και η τιμή του ενδέχεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.

ELASTIKA 2024
OPEL