Μάρκες όπως η Goodyear η Michelin η Hankook και άλλοι, έχουν πλέον γκάμες ελαστικών για ηλεκτρικά μοντέλα. Η βασικότερη διαφορά βρίσκεται στην σταθερότητα των πλαϊνών, ώστε να αντέχουν το μεγάλο βάρος

Μάρκες όπως η Goodyear η Michelin η Hankook και άλλοι, έχουν πλέον γκάμες ελαστικών για ηλεκτρικά μοντέλα. Η βασικότερη διαφορά βρίσκεται στην σταθερότητα των πλαϊνών, ώστε να αντέχουν το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών.

Τι διαφορές φέρνει στα ελαστικά η ηλεκτροκίνηση;

6.716 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2023)

Τα ελαστικά αυτοκινήτων έχουν να δουν τέτοιο άλμα στην τεχνολογία τους από τα ράντιαλ λάστιχα. Όμως τι είναι αυτό που αλλάζει, και πόσο το χρειάζεσαι αν δεν έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Τεχνολογία που καλπάζει, αλλά χρειάζεται στα απλά αυτοκίνητα;

Οι κατασκευαστές ελαστικών πρέπει να παρέχουν λάστιχα που να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων. Το μεγάλο βάρος, οι υψηλές επιδόσεις, ο χαμηλός θόρυβος και η αυτονομία, βάζουν στους κατασκευαστές ελαστικών πολύ υψηλά τον πήχυ, και τους αναγκάζουν να βελτιώσουν τα λάστιχά τους, προς όλες τις κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή.
 
Μάρκες όπως η Goodyear η Michelin η Hankook και άλλοι, έχουν πλέον γκάμες ελαστικών για ηλεκτρικά μοντέλα. Η βασικότερη διαφορά βρίσκεται στην σταθερότητα των πλαινών, ώστε να αντέχουν το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών. Μαζί με αυτό, στη λίστα χαρακτηριστικών προστέθηκε μια κατηγορία βάρους ακόμη, πάνω από τα XL, το HL, που επιτρέπει μεγαλύτερη πίεση, για καλύτερη σταθερότητα των πλαινών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
OPEL