Εσείς τι κάνετε όταν το κλατάρισμα δεν διορθώνετε με το κιτ επισκευής;

Εσείς τι κάνετε όταν το κλατάρισμα δεν διορθώνετε με το κιτ επισκευής;

Τι κάνετε όταν σκίζεται το λάστιχο και το αυτοκίνητο δεν έχει ρεζέρβα;

48.577 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2013)

Ωραίος ο έξτρα χώρος στο πόρτ μπαγκάζ, αλλά η ρεζέρβα καμιά φορά λείπει. Πολλά αυτοκίνητα όμως πλέον διατίθενται χωρίς ρεζέρβα ούτε καν σαν επιπλέον εξοπλισμός. Και το κιτ επισκευής «επισκευάζει» μόνο τρυπήματα από καρφιά. Όταν σκίζεται το λάστιχο όμως, τι κάνουμε;

Στην υπόλοιπη Ευρώπη φυσικά η απουσία της ρεζέρβας δεν είναι πρόβλημα. Όχι μόνο γιατί έχουν γενικά λίγο καλύτερους δρόμους (όχι παντού) ή γιατί έχουν λιγότερους χωματόδρομους, αλλά γιατί συνηθίζεται να υπάρχει κάλυψη οδικής βοήθειας σε όλα τα αυτοκίνητα.
Είναι λίγοι αυτοί που ακόμη και αν έχουν ρεζέρβα, αλλάζουν το λάστιχο μόνοι τους. Όλοι οι υπόλοιποι απλά καλούν την οδική βοήθεια και περιμένουν στο αυτοκίνητό τους. 
Αλήθεια είναι πως το κιτ επισκευής κάνει θαύματα όταν λειτουργεί. Ούτε γρύλλους, ούτε φόρτωνε ξεφόρτωνε λάστιχα, ούτε «σταυρούς», ούτε μαυρίλα. Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Ή περίπου. Αλλά είναι γρήγορο, ανώδυνο και αποτελεσματικό.
Όμως δουλεύει μόνο όταν το τρύπημα είναι μικρό. Ένα πρόβλημα στη βαλβίδα, ένα ξεζάντωμα από χτύπημα στο πεζοδρόμιο, ένα κλατάρισμα από προβληματικό ελαστικό ή ένα σκίσιμο στο πλαϊνό, και το κιτ επισκευής δεν κάνει τίποτα.
Αν δεν υπάρχει ρεζέρβα, δεν υπάρχει και τρόπος. Η οδική βοήθεια είναι η μόνη λύση. Το ερώτημα είναι: υπάρχει; Βλέπεις αυτόνομα η οδική βοήθεια κοστίζει το χρόνο όσο περίπου μία ρεζέρβα. Απλά δεν πιάνει το χώρο στο πορτ μπαγκάζ.
Αν την αγοράσεις όμως ως μέρος της ασφαλιστικής κάλυψης του αυτοκινήτου, το κόστος πέφτει στο μισό ή και παρακάτω. Και έτσι αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα η προοπτική αυτή. Έτσι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη εξάλλου. 
Η οδική βοήθεια έχει φυσικά το επιπλέον όφελος ότι καλύπτει και άλλες περιπτώσεις, όχι μόνο το κλατάρισμα. Η πεθαμένη μπαταρία είναι κλασσική περίπτωση βλάβης που σε αφήνει στα κρύα του λουτρού. Χώρια κάτι λουριά (ιμάντας), ή ακόμη και το ενδεχόμενο να ξεμείνεις από καύσιμο. Και υπάρχουν και ένα σωρό άλλα: κόλλησες στη λάσπη, άμμο, ή μπήκες στα νερά της βροχής και κόλλησε ο συμπλέκτης. Ακόμη και σε ένα μικρό ατύχημα που θα σε αφήσει ακινητοποιημένο, η οδική βοήθεια δίνει λύση.
Έχει όμως το κόστος της. Πολλοί εμπιστεύονται σε φίλους την παροχή οδικής βοήθειας. Και μπορεί να δουλέψει όταν είναι κοντά και διαθέσιμοι. Αλλοι πάλι το αφήνουν και φεύγουν με ταξί, αν και αυτό δεν είναι η καλύτερη λύση.
Εσείς όμως τι κάνετε όταν το κιτ επισκευής δεν μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους; Έχετε οδική βοήθεια; Έχετε αγοράσει εξτρά ρεζέρβα; Αποφύγατε το μοντέλο που δεν την είχε ούτε ως εξτρά και πήρατε κάτι άλλο; Ή απλά καλείτε έναν φίλο για να βάλει ένα χεράκι; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER