Tι νέο φέρνει το ανανεωμένο Audi A3;

 Σχολιάστε 
36.858 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2024)
Tι νέο φέρνει το ανανεωμένο Audi A3;
2 Φωτογραφίες »

- Βγαίνει 1η φορά σε crossover (σαν το allroad αλλά 2κίνητο)
- Έχει λειτουργία που επιλέγεις εσύ το σχήμα που θα έχουν τα φώτα
- Έχει μεγαλύτερη γρίλια και αεραγωγούς εμπνευσμένους από το RS 3
- Θα έχει ξανά την ίδια γκάμα κινητήρων σε βενζίνη, diesel και Plug-in έκδοση

Βγαίνει 1η φορά σε crossover (σαν το allroad αλλά 2κίνητο)

To Α3 είναι το μοντέλο που βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων της Audi στην Ελλάδα. Σύντομα, αναμένεται να λανσαριστεί η ανανεωμένη έκδοση του premium οικογενειακού μοντέλου της μάρκας από το Ίνγκολστατ, οπότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι νέο φέρνει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του A3, η Audi αποφάσισε να το διαθέσει σε έκδοση allstreet, όπως είχε κάνει προηγουμένως για το Α1. Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις είναι πως το A3 allstreet έχει άλλη ρύθμιση στην ανάρτηση που του επιτρέπει να έχει 15 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ όσον αφορά την εμφάνιση, η έκδοση έρχεται στον βασικό εξοπλισμό με ράγες στην οροφή, πλαϊνές ποδιές και 17 ιντσών τροχούς (16 ίντσες είναι η στάνταρ διάμετρος στις απλές εκδόσεις). Μικρές αλλαγές υπάρχουν στους προφυλακτήρες και στην γρίλια, η οποία είναι τοποθετημένη ψηλότερα, ώστε να κάνει το A3 allstreet να μοιάζει περισσότερο με τα SUV της μάρκας.

Έχει λειτουργία που επιλέγεις εσύ το σχήμα που θα έχουν τα φώτα

Για πρώτη φορά στο A3, είναι πλέον δυνατή η επιλογή ανάμεσα σε 4 διαφορετικές ψηφιακές υπογραφές των φώτων ημέρας μέσω του συστήματος infotainment που διαθέτει το μοντέλο. Η Audi σημειώνει πως οι προβολείς LED και τα Matrix LED φώτα μπορούν να αλλάζουν σχέδιο και σχήμα χρησιμοποιώντας 24 στοιχεία pixel σε τρεις σειρές στο άνω άκρο κάθε φωτιστικού σώματος και στόχος αυτής της δυνατότητας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε κάτοχο του μοντέλου να αλλάζει την εμφάνιση του A3 ανά πάσα στιγμή.

Έχει μεγαλύτερη γρίλια και αεραγωγούς εμπνευσμένους από το RS 3

Σε σχέση με πριν, το ανανεωμένο A3 διαθέτει τώρα πιο φαρδιά εξαγωνική γρίλια που σε συνδυασμό με τους μεγάλους αεραγωγούς, εμπνευσμένους από το RS 3, που βρίσκονται στις άκρες του προφυλακτήρα κάνει το premium μικρομεσαίο να φαίνεται πιο σπορ. Ανασχεδιασμένο ελαφρώς είναι το A3 και στο πίσω μέρος, όπου επίσης, χάρη στο νέο προφυλακτήρα και τον χαρακτηριστικό διαχύτη, αποκτά πιο δυναμικό παρουσιαστικό, ειδικά στις πιο σπορτίφ εκδόσεις S line. Νέες επιλογές υπάρχουν επίσης σε χρώματα με τα District Green, Ascari Blue και Progressive Red να αποτελούν καινούριες προσθήκες.

Θα έχει ξανά την ίδια γκάμα κινητήρων σε βενζίνη, diesel και Plug-in έκδοση

To Audi A3 τόσο σε hatchback όσο και στην σεντάν έκδοση θα λανσαριστεί με ήπια υβριδικό 1.500άρη κινητήρα απόδοσης 150 ίππων (35 TFSI) σε συνδυασμό με 7τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel, θα υπάρχει μια επιλογή 35 TDI με 150 άλογα και 7τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες επιλογές σε βενζίνη και diesel αλλά και μια Plug-in υβριδική έκδοση.

CADDY VS COMBO
moto