Το 124 Spider παράγεται μαζί με το MX-5 στην Ιαπωνία.

Tίτλοι τέλους για το Fiat 124 Spider

2.847 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2019)

To ιταλικό roadster που μοιράζεται πολλά στοιχεία με το ΜΧ-5 δεν θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία.


Πίσω στο 2016, η Fiat συνεργάστηκε με την Mazda για την κατασκευή του 124 Spider δανειζόμενη πολλά μηχανικά μέρη από το θρυλικό στην κατηγορία του MX-5. To Miata, από την πλευρά του, κατάφερε να επιπλεύσει σε μια κατηγορία που βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται συνεχώς. Αντίθετα, το 124 Spider δεν φαίνεται να τα καταφέρνει.

Σύμφωνα με μια σειρά από ιταλικά μέσα, η Fiat θα σταματήσει την παραγωγή του 124 Spider τρία χρόνια μόλις μετά το πρώτο του λανσάρισμα. Ο πρώτος λόγος για αυτήν την απόφαση είναι πως η περιπλοκότητα της παραγωγής του. Το 124 Spider παράγεται μαζί με το MX-5 στην Ιαπωνία αλλά έχει κάτω από το καπό διαφορετικό μοτέρ (τον 1,4 λτ. ΜultiAir των 140 ίππων) και χρειάζεται φυσικά να γίνουν μια σειρά από τροποποιήσεις στο αμάξωμα και στην ανάρτησή του.

Φυσικά, και οι πωλήσεις του δεν είναι τέτοιες που δικαιολογούν την παρουσία του στην γκάμα της Fiat αφού σε σχέση με το MX-5, το 124 Spider σημειώνει δύο ή τρεις φορές λιγότερες πωλήσεις από το ιαπωνικό «αδερφάκι» του.

Παράλληλα, και μέσα στο FCA Group υπήρχαν φωνές, όπως αυτή του Olivier Francois, CEO του ομίλου, που δεν έδειχναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένες με το 124 Spider. Ο ίδιος είχε αναφέρει: «To αυτοκίνητο αυτό δεν είναι το κλειδί για το μέλλον της φίρμας. Δεν είναι ένα κανονικό Fiat αλλά αυτή την στιγμή (τότε) προσφέρει μια ευκαιρία».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Abarth έκδοση του roadster θα συνεχίσει να παράγεται.
 

Toyota
moto