Η ιταλική φίρμα φέρεται να έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να μείνει χαμηλά το βάρος του μοντέλου.

Θα ξεκινήσει την παραγωγή του το 2020.

Tο 2020 η Maserati Alfieri

2.952 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2019)

Αυτό θα είναι το νέο σπορ coupe της Maserati που θα ντεμπουτάρει μέσα στο επόμενο έτος. Διαβάστε τι έχει γίνει γνωστό.

Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια από την στιγμή που η Μaserati  παρουσίασε το Alfieri 2+2 concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2014. Το μοντέλο ήταν βασισμένο στην GranTurismo MC Stradale αλλά είχε πολύ μικρότερο μεταξόνιο με την ισχύ του σπορ coupe να πηγάζει από έναν V8 κινητήρα 4,7 λίτρων απόδοσης 460 ίππων και 520 Nm ροπής.

Τον Μάιο του 2014, η Maserati ανακοίνωσε τα πλάνα της για να βάλει σε παραγωγή το παραπάνω concept σε τρεις εκδόσεις 410, 450 και 520 ίππων, σε δύο τύπους αμαξωμάτων coupe και cabriolet με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η φίρμα δεν προχώρησε ποτέ το παραπάνω project, ωστόσο ύστερα από πολλά χρόνια, φαίνεται πως θα κάνει επιτέλους αυτό το βήμα και θα ξεκινήσει την παραγωγή του το 2020, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες πληροφορίες.
 
H εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή ύστερα από ανακοίνωση της μάρκας που ανέφερε συγκεκριμένα πως τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν από την γραμμή παραγωγής για τους νέους τους ιδιοκτήτες πριν τα τέλη του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η ισχύς θα πηγάζει από ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο σε συνεργασία με συστήματα τετρακίνησης και torque vectoring. Η ιταλική φίρμα φέρεται να έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να μείνει χαμηλά το βάρος του μοντέλου και για αυτό το πλαίσιο του θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο.

Εκτός από την Alfieri, η Maserati ετοιμάζει ακόμα τις νέες Quatrroporte και Levante, την ανανεωμένη Ghibli και το νέο της SUV.

Hyundai
vw