• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

To K-ZE που διατίθεται στην Κίνα.

To 2021 στην αγορά το ηλεκτρικό Dacia

8.335 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

DACIA: Νέο Dacia Duster. Απόκτησέ το από 6€/ημέρα! Μάθε περισσότερα...

Κύκλοι μέσα από την Renault-Dacia αναφέρουν πως το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia θα είναι το φθηνότερο EV στην Ευρώπη το 2021.


To 2021 θα λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο η Dacia, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, ενώ γίνεται λόγος παράλληλα πως θα αποτελεί την πιο φθηνή επιλογή στην κατηγορία των EV. Ακριβείς πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε δεν υπάρχουν αλλά οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο πως θα πρόκειται ουσιαστικά για το Renault K-ZE που διατίθεται αυτή την στιγμή στην Κίνα.

Στο εξωτερικό μέρος το City K-ZE θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Captur, ωστόσο όντας ηλεκτρικό δεν απαιτείται να έχει εισόδους αέρα για την ψύξη του κινητήρα. Το City K-ZE έχει 150 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ το μεταξόνιο του μετριέται στα 2.423 χιλιοστά. 

Το μοντέλο είναι ικανό να ταξιδεύει για 250 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση, σύμφωνα με τον προηγούμενο κύκλο δοκιμών NEDC. Έτσι βάσει του WLTP η αυτονομία του υπολογίζεται να είναι μικρότερη, ωστόσο καλό θα είναι να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Renault.

Όταν έρθει το μοντέλο στην Ευρώπη κάτω από το έμβλημα της Dacia, η εταιρεία θα κοιτάξει να βελτιώσει την ποιότητα των υλικών στην καμπίνα και να προσφέρει μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό για να το κάνει πιο ελκυστικό στο ευρωπαϊκό κοινό. Το Κ-ΖΕ αυτή την στιγμή στην Κίνα προσφέρεται με ηλεκτρικά παράθυρα, 8 ιντσών οθόνη και air-condition στον βασικό εξοπλισμό αλλά λείπουν συστήματα όπως το ESP.

Στην Κίνα διατίθεται από 8.000 ευρώ, ωστόσο υπολογίζεται πως η τιμή για την ευρωπαϊκή έκδοση θα διαμορφωθεί κοντά στις 11.000 ευρώ.

Σχολιάστε