Ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Porsche μάλλον δεν περίμεναν την εμπορική επιτυχία που θα είχε η plug-in υβριδική έκδοση της Panamera.

Όπως αποκαλύπτουν οι Γερμανοί, η πράσινη εκδοχή του οχήματος προσέλκυσε τον περασμένο Ιούνιο το 60% των συνολικών αγοραστών του μοντέλου.

Ένας από τους λόγους της απροσδόκητης αυτής επιτυχίας στην Ευρώπη είναι τα φορολογικά οφέλη που δίνονται από ορισμένη κράτη, ανεβάζοντας το μερίδιο του υβριδικού μοντέλου πάνω από το 90% στο Βέλγιο και το 70% στη Γαλλία.

Στην «πατρίδα» τους τη Γερμανία, το 25% των Panamera που πωλούνται είναι υβριδικές.

Η Porsche προσφέρει την Panamera σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις, τη βασική 4 E-Hybrid των 462 ίππων και την «κτηνώδη» Turbo S E-Hybrid των 680 αλόγων, η οποία προσφέρεται και στην έκδοση Sport Turismo (φωτό).

Το 60% των Panamera είναι υβριδικές

3.518 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2017)

Ανέλπιστη ακόμα και για την ίδια την Porsche είναι η εμπορική επιτυχία των υβριδικών εκδόσεων της Panamera, που αφορούν στο 60% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου, με το μερίδιο να ξεπερνά σε χώρες όπως το Βέλγιο ακόμα και το 90%.

Ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Porsche μάλλον δεν περίμεναν την εμπορική επιτυχία που θα είχε η plug-in υβριδική έκδοση της Panamera. Όπως αποκαλύπτουν οι Γερμανοί, η πράσινη εκδοχή του οχήματος προσέλκυσε τον περασμένο Ιούνιο το 60% των συνολικών αγοραστών του μοντέλου.
 
Επί της παρούσης, η γερμανική εταιρεία λανσάρει τις plug-in hybrid εκδόσεις της Panamera στις Η.Π.Α. και στην Κίνα, οι οποίες αναμένεται να γίνουν οι μεγαλύτερες αγορές του μοντέλου. Όπως είπε και ο υπεύθυνος για την Panamera, Gernot Doellner, «η ζήτηση είναι πολύ υψηλότερη από το 10-15% που αναμέναμε αρχικά».
   
Ένας από τους λόγους της απροσδόκητης αυτής επιτυχίας στην Ευρώπη είναι τα φορολογικά οφέλη που δίνονται από ορισμένη κράτη, ανεβάζοντας το μερίδιο του υβριδικού μοντέλου πάνω από το 90% στο Βέλγιο και το 70% στη Γαλλία. Στην «πατρίδα» τους τη Γερμανία, το 25% των Panamera που πωλούνται είναι υβριδικές.
 
Η Porsche προσφέρει την Panamera σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις, τη βασική 4 E-Hybrid των 462 ίππων και την «κτηνώδη» Turbo S E-Hybrid των 680 αλόγων, η οποία προσφέρεται και στην έκδοση αμαξώματος Sport Turismo.

Toyota
moto