Devel Sixteen: To φιάσκο

16.703 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2019)

Το 5.000 ίππων υπερ-αυτοκίνητο βγήκε στον δρόμο αλλά απέτυχε να πείσει για τις δυνατότητές του για μια ακόμη φορά. Τι λένε οι «κακές γλώσσες»;

Μεγάλη είναι η κριτική που ασκείται τις τελευταίες μέρες στην εταιρεία Devel λόγω του νέου βίντεο που δημοσίευσε για το πολυαναμενόμενο Sixteen υπερ-αυτοκίνητό της.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Το Sixteen αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2013 αλλά χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του. Πλέον, δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες κάνουν λόγο πως η εταιρεία δεν έχει καταφέρει καν να αρχίσει να κατασκευάζει κάποιο από τα αυτοκίνητα που είχε υποσχεθεί, αν και όπως ισχυρίζεται υπάρχει ήδη μεγάλη σειρά αναμονής.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Devel επί χρόνια περηφανεύεται πως το Sixteen αποδίδει 5.000 ίππους και 5.094 Nm ροπής (πάνω από τρεις φορές περισσότερο  απ όσο αποδίδει η κορυφαία Bugatti) χάρη στον V16 twin-turbo κινητήρα των 12,3 λίτρων, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλάνο που να δείχνει το αυτοκίνητο τις ικανότητες του στον δρόμο. Ειδικοί μάλιστα αμφιβάλλουν κατά πόσο η Devel έχει την τεχνογνωσία να φτιάξει ένα τόσο προηγμένο σύστημα ψύξης που να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του, να κρατά δηλαδή την θερμοκρασία του V16 κινητήρα εντός ορίων.

Στο νέο της πολυαναμενόμενο video μάλιστα, το Devel, αν και βρέθηκε στο δρόμο, δεν πέρασε ποτέ τα 65 χλμ./ώρα, με τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ψύξη του μοτέρ να οργιάζουν εκ νέου.
 

Hyundai
vw