Το σχέδιο του Giorgi Teodoradze.

Το Ferrari super sedan;

3.934 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Αφού η Ferrari φτιάχνει το πρώτο της SUV, τι την εμποδίζει από το να κατασκευάσει και ένα σεντάν για τους οικογενειάρχες εκατομμυριούχους;

Mαζί με τις νέες Roma και SF90 Stradale, η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει 15 καινούρια μοντέλο μέχρι το 2025. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες πως η πασίγνωστη ιταλική φίρμα ετοιμάζει κάποιο 4θυρο super sedan, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής αποφάσισε να παρουσιάσει την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια «οικογενειακή» Ferrari.

O Giorgi Teodoradze από την Γεωργία ονόμασε το μοντέλο στο σχέδιό του F9 κάτι που παραπέμπει πως κάτω από το μακρύ καπό κρύβεται ο V8 twin-turbo κινητήρας των 3,9 λίτρων που πήρε το τίτλο του κινητήρα της χρονιάς για τέταρτη συνεχόμενη φορά το 2019. Το κινητήριο αυτό σύνολο χρησιμοποιείται από την Portofino αλλά και από την SF90 Stradale με την κωδική ονομασία F154.

O F154CD Hybrid έχει ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 4,0 λίτρα και έχει απόδοση 780 άλογα ενώ τρία ηλεκτρικά μοτέρ προσθέτουν άλλα 220 άλογα με την συνολική ροπή να μετράται στα 800 Νm. Kαταλαβαίνετε πως με ένα τέτοιο κινητήριο σύνολο, μια F9 θα είχε το πάνω χέρι απέναντι στην Panamera Turbo S E-Hybrid αλλά και την AMG 73 έκδοση που θα φέρει η Mercedes σύντομα στη GT 4Door, στην επόμενη C-Class και στην ανανεωμένη E-Class.

Eπαναλαμβάνουμε πως δεν υπάρχουν στοιχεία πως η Ferrari ετοιμάζει να λανσάρει κάποιο σεντάν. Ξέρουμε σίγουρα ωστόσο πως είναι θέμα χρόνου να κάνει ντεμπούτο το πρώτο SUV της φίρμας κάτω από το όνομα Purosangue. O Enzo Ferrari δεν θα πίστευε στα αυτιά του πως η Ferrari θα προχωρούσε στην κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου αλλά ούτε και πως το 2019 πούλησε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα.
 

peugeot
NISSAN