Το σκίτσο του σχεδιαστή.

To Fiesta SUV;

9.556 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2019)

Εσείς θα θέλατε να δείτε ένα SUV βασισμένο στο Ford Fiesta; Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mε τις πληροφορίες από το στρατόπεδο της Ford να αναφέρουν η μάρκα σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά στην δημοφιλή κατηγορία των SUV, ήδη έχει διαρρεύσει πως μέσα στα πλάνα της είναι και η κατασκευή ενός SUV βασισμένο πάνω στο Fiesta που πιθανότατα θα αποτελέσει τον διάδοχο του EcoSport.

Aπό την πλευρά του, ο ψηφιακός σχεδιαστής Shoeb Kalania παρουσίασε την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο μοντέλο στο μέλλον, σαφώς επηρεασμένος από την σχεδιαστική γλώσσα του νέας γενιάς Fiesta. Συγκεκριμένα, το ψηφιακό μοντέλο λαμβάνει εδώ την εξαγωνική γρίλια της μάρκας αλλά και φωτιστικά σώματα παρμένα από το «μικρό» της Ford, ενώ στον προφυλακτήρα συναντούμε «κοψίματα» C στις άκρες του. Στο πλαϊνό μέρος, αναδεικνύεται ξεκάθαρα ο περιπετειώδης χαρακτήρας του μέσω της μεγαλύτερης απόστασης από το έδαφος και τα πλαστικά στις ποδιές και στους θόλους των τροχών.
 
Πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την παλέτα των μηχανικών συνόλων δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Οι πρώτες διαρροές κάνουν πάντως λόγο πως το παρών θα δώσει ο πολυβραβευμένος 3κύλινδρος 1.000άρης ΕcoBoost σε μια σειρά από εκδόσεις, ένας 1.500άρης turbodiesel αλλά και ο ατμοσφαιρικός 1,1 λίτρων του Fiesta σε συνεργασία με 8τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η παρουσίαση του Fiesta SUV θα γίνει αργότερα μέσα στο 2019, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 

NEO TRAFIC
moto