Η Motional επιβεβαίωσε ότι θα ενσωματώσει το πιο προηγμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου στο Ioniq 5.

Το Hyundai Ioniq 5 θα γίνει αυτόνομο

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2021)

Το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης έχει πάρει το Hyundai Ioniq 5, καθώς το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές!


Για την περεταίρω εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, η Hyundai έχει συνεργαστεί με την προμηθεύτρια ανταλλακτικών, Aptiv, ιδρύοντας από κοινού την Motional. Σήμερα η εν λόγω εταιρεία αποκάλυψε πως το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 θα είναι το πρώτο όχημα της κορεατικής μάρκας που θα στελεχώσει ένα στόλο ρομπο-ταξί που θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής οχημάτων κοινής χρήσης της Lyft.
 
Η Motional επιβεβαίωσε ότι θα ενσωματώσει το πιο προηγμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου στο Ioniq 5, συμπεριλαμβανομένων lidar, ραντάρ και καμερών που θα παρέχουν στο όχημα τη δυνατότητα να γνωρίζει τη συμβαίνει στο περιβάλλον του από όλες τις πλευρές και σε απόσταση έως 300 μέτρων από το σημείο που βρίσκεται. Όπως μάλιστα υπογράμμισε η Motional, ευελπιστεί πως οι πελάτες σε ορισμένες αγορές θα μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα αυτόνομο Ioniq 5 μέσω της εφαρμογής Lyft από τις αρχές του 2023.
 
Ενώ το Ioniq 5 παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Motional έχει ήδη ξεκινήσει τη δοκιμή των τελευταίων αυτόνομων πρωτοτύπων της σε δημόσιους δρόμους αλλά και σε άλλους είδους δοκιμές. Η εταιρεία λέει ότι θα ολοκληρώσει τις δοκιμές μόνο όταν είναι πεπεισμένη ότι τα ρομπο-ταξί θα είναι ασφαλέστερα από έναν άνθρωπο οδηγό.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα συγκεκριμένα Ioniq 5 θα είναι παρόμοια με το υπάρχον μοντέλο, αλλά το εσωτερικό τους θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την αυτόνομη λειτουργία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το όχημα θα έχει τιμόνι.     

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto