Το Lexus ROV έκανε πρεμιέρα με μοτέρ υδρογόνου
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Lexus ROV έκανε πρεμιέρα με μοτέρ υδρογόνου

2.795 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Ένα πρωτότυπο off-road όχημα που κινείται με υδρογόνο παρουσίασε η Lexus. Το όνομά του Lexus Recreational Off-Highway Vehicle, ή πιο σύντομα Lexus ROV.

1.000άρι μοτέρ που καίει υδρογόνο 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To πρωτότυπο Lexus ROV χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,0 λίτρου που καίει υδρογόνο και όχι βενζίνη. Η μάρκα ισχυρίζεται πως μέσω αυτού του μοτέρ επιτυγχάνεται η παραγωγή ήχου ανάλογου με αυτού που προσφέρουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο λόγω του υδρογόνου οι ρύποι στο περιβάλλον είναι μηδενικοί.
 

Τεχνολογία που προέρχεται από την Toyota

Η Lexus υπογραμμίζει πως το μοτέρ φέρει τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας και έγχυσης καυσίμου, για χρήση υδρογόνου ως καύσιμο χωρίς ωστόσο να κάνει περαιτέρω αναφορά σε αυτό. Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως η όλη τεχνολογία προέρχεται από την Toyota, η οποία όπως σας ενημερώσαμε παρουσίασε ένα υδρογονοκίνητο GR Yaris που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Μάλιστα η φημολογία που υπάρχει είναι ότι η έκδοση παραγωγής του θερμικού κινητήρα με υδρογόνο μπορεί να κυκλοφορήσει το 2025, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα.
 

Με αφαιρούμενο παρμπρίζ

Το ROV συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία της Lexus με την παραδοσιακή εμφάνιση ενός off-road οχήματος. Από τον «σπαρτιάτικο» σχεδιασμό εντύπωση προκαλεί το αφαιρούμενο παρμπρίζ, ενώ το παρών δίνουν και έξτρα φωτιστικά σώματα όπως η μπάρα LED που εγκαθίσταται στο πάνω μέρος της οροφής. Όσον αφορά τις διαστάσεις του είναι: 3.120 χλστ. (μήκος), 1.725 χλστ. (πλάτος), 1.800 χλστ. (ύψος).
 

Απλό εσωτερικό αλλά με paddles για τις ταχύτητες 

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων συνδυάζει ένα μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο και μια ψηφιακή οθόνη. Το σπορ τιμόνι είναι επενδεδυμένο με συνθετικό δέρμα και πίσω του φέρει χειριστήρια ταχυτήτων (paddles). Οι επιβάτες κάθονται σε σπορ καθίσματα που είναι επίσης ντυμένα με συνθετικό δέρμα.
 

Άγνωστο εάν και πότε θα μπει σε παραγωγή 

Η Lexus δεν κάνει κάποια αναφορά στο αν σκοπεύει να φέρει κάποια στιγμή στην παραγωγή το ROV ή απλά αποτελεί ένα όχημα για να μας συστήσει το νέο κινητήρα υδρογόνου. Σε κάθε περίπτωση δεν παύει να αποτελεί ένα ενδιαφέρον όχημα, εντελώς διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει να έχει στην γκάμα της η premium ιαπωνική μάρκα.

υδρογονοκίνητο off-road από τη Lexus!
-To Lexus ROV έχει 1.000άρι μοτέρ που καίει υδρογόνο.
-Απλό εσωτερικό αλλά με paddles για τις ταχύτητες.
-Αφαιρούμενο παρμπρίζ και σπορ καθίσματα.
Θα βάλει στην παραγωγή το ROV η Lexus ή το έκανε για να μας προϊδεάσει για το 1.000άρι μοτέρ υδρογόνου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto