Το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η plug-in hybrid εκδοχή της Bentley Bentayga, η οποία λέγεται πως θα δανειστεί την υβριδική τεχνολογία από την Porsche Panamera 4 E-Hybrid.

Η υβριδική εκδοχή θα προσφέρεται παράλληλα με την κορυφαία 6λιτρη W12 εκδοχή των 608 ίππων, αλλά και την εικονιζόμενη V8 diesel των 435 αλόγων. Επιπλέον, η Bentley Bentayga θα αποκτήσει στις προσεχείς εβδομάδες και μία νέα V8 turbo έκδοση.

Το Μάρτιο η υβριδική Bentley Bentayga

2.514 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Προς το παρόν η Bentley Bentayga προσφέρεται στην 6λιτρη W12 εκδοχή των 608 ίππων και στη V8 diesel των 435 αλόγων. Σε λίγες εβδομάδες, όμως, θα αποκτήσει και μία νέα V8 turbo έκδοση, ενώ το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί και η plug-in hybrid εκδοχή.

Το ότι η Bentley ετοιμάζει μια plug-in υβριδική έκδοση της Bentayga, δεν είναι νέο, καθώς το αυτοκίνητο έχει φωτογραφηθεί πολλάκις να υποβάλλεται σε δοκιμές εξέλιξης. Αυτό που είναι νέο είναι πως το οικολογικό SUV θα κάνει ντεμπούτο το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.
 
Αυτό θα είναι και το πρώτο «ηλεκτρισμένο» μοντέλο των Βρετανών, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα προσφέρουν μία plug-in hybrid έκδοση για κάθε μοντέλο τους. Αρχή θα γίνει, λοιπόν, με την Bentayga, η οποία όλα δείχνουν πως θα δανειστεί την υβριδική τεχνολογία από την Porsche Panamera 4 E-Hybrid.
   
Το σύστημα της Porsche συνδυάζει τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων και των 330 ίππων, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων, για μια συνδυαστική απόδοση 462 ίππων, ενώ έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ρεύμα για έως και 48 χλμ.
 
Η εν λόγω υβριδική εκδοχή θα προσφέρεται παράλληλα με την κορυφαία 6λιτρη W12 εκδοχή των 608 ίππων, αλλά και τη νεότερη V8 diesel των 435 αλόγων. Επιπλέον, η Bentley Bentayga θα αποκτήσει στις προσεχείς εβδομάδες και μία νέα V8 turbo έκδοση, ενώ η plug-in hybrid εκδοχή αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στο 2ο μισό του έτους.

Toyota
moto