Tο Range Rover Sport SVR, αν και ανεπίσημα, κάλυψε την ανηφορική διαδρομή μήκους 11.3 χιλιομέτρων σε 9 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

Το ισχυρό SUV κάτω από το καπό έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων που προσφέρει 575 ίππους και 700 Nm ροπής.

Το Range Rover Sport SVR των ρεκόρ (+vid)

2.539 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2018)

Ο δρόμος της Κίνας που έχει πάρει θέση πάνω στο βουνό Tianmen είναι μία από τις πιο γνωστές διαδρομές καθώς χαρακτηρίζεται από τις 99 στροφές που υπάρχουν κάτι το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών προκειμένου να κάνουν δικό τους το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Η τελευταία φίρμα που έκανε τη δική της προσπάθεια είναι η Jaguar Land Rover, η οποία έστειλε το Range Rover Sport SVR στην ασιατική χώρα προκειμένου να κάνει δικό του το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το ισχυρό SUV κάτω από το καπό έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων που προσφέρει 575 ίππους και 700 Nm ροπής και συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
 
Κάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα και με μέγιστη ταχύτητα τα 280 χλμ./ώρα, ο οδηγός της Panasonic Jaguar Racing, Ho -Pin Tung, κάθισε πίσω από το τιμόνι, έχοντας ως στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ της Ferrari 458 Italia η οποία το 2016 έκανε την ίδια διαδρομή σε χρόνο 10 λεπτά 31 δευτερόλεπτα.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, το Range Rover Sport SVR, αν και ανεπίσημα, κάλυψε την ανηφορική διαδρομή μήκους 11.3 χιλιομέτρων σε 9 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του ιταλικού supercar.
 
Δείτε το βίντεο
 

Mercedes
test center