Το Honda HR-V, αν και αποκαλείται από τους Ιάπωνες «πρωτότυπο», εντούτοις δεν προβλέπονται αλλαγές στην έκδοση παραγωγής του, η διάθεση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο 2ο μισό του 2015.

Το νέο μοντέλο, θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Jazz, θα είναι 5θυρο, ενώ θα βάλει την εταιρεία σε μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες κατηγορίες αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Honda HR-V Prototype

22.995 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/10/2014

Το HR-V, αν και αποκαλείται από τους Ιάπωνες «πρωτότυπο», εντούτοις δεν προβλέπονται αλλαγές στην έκδοση παραγωγής του, η διάθεση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο 2ο μισό του 2015.

Η Honda επιστρέφει στα compact SUV και παράλληλα, εντάσσει και πάλι στη γκάμα της το όνομα «HR-V», ύστερα από 9 χρόνια απουσίας. Το νέο μοντέλο, θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Jazz, θα είναι 5θυρο, ενώ θα βάλει την εταιρεία σε μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες κατηγορίες αυτοκινήτων παγκοσμίως. Σχεδιαστικά, το νέο πρωτότυπο HR-V θυμίζει coupe μοντέλο, με δυναμικές γραμμές που συνδέουν το λείο πάνω τμήμα του αμαξώματος με το στιβαρό κάτω.

Στο HR-V, το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τοποθετημένο στο κέντρο, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται χώρος και να δημιουργείται –όπως ισχυρίζεται η Honda- μία από τις πιο ευρύχωρες και ευπροσάρμοστες καμπίνες μικρού SUV. Τα Honda Magic Seats αξιοποιούν αυτή την ευελιξία, επιτρέποντας μεγάλη ποικιλία διατάξεων των καθισμάτων και προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης της δεύτερης σειράς, για πρόσθετο χώρο φόρτωσης.

H Honda ανακοίνωσε ότι το νέο HR-V θα εφοδιάζεται με 1,5 λτ. i-VTEC βενζινοκινητήρα που η απόδοσή του θα είναι κοντά στα 130 άλογα. Επίσης, το νέο ιαπωνικό crossover θα τροφοδοτείται και με ένα diesel μοτέρ 1,6 λτ. i-DTEC που θα διαθέτει ισχύ 120 και στην πιο ενισχυμένη του έκδοση 160 ίππους. Και τα δύο μοτέρ θα συνδυάζονται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ή προαιρετικά με CVT αυτόματο.