Το ελαστικό έχει την ονομασία C.A.R.E.

Το C.A.R.E. ελαστικό έχει επίσης ενσωματωμένες στον τροχό μια σειρά από τρόμπες.

To ελαστικό που φουσκώνει μόνο του!

3.870 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2019)

Γνωρίστε την νέα καινοτόμο ιδέα που ανέπτυξε η Continental για να μην χρειαστεί να πας ξανά στο βενζινάδικο και να βάλεις αέρα.


Μια καινοτόμο ιδέα για να μπορεί το λάστιχο να φουσκώνει μόνο του ανέπτυξε η γνωστή εταιρεία κατασκευής και προμήθειας ελαστικών Continental.

Το ελαστικό έχει την ονομασία C.A.R.E. και διαθέτει αισθητήρες που ελέγχουν και αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές ζημιές, τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες στέλνονται στην εφαρμογή ContiConnect Live, όπου κάποιος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση του ελαστικού. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα πτυχή της ιδέας της Continental.
 
Το C.A.R.E. ελαστικό έχει επίσης ενσωματωμένες στον τροχό μια σειρά από τρόμπες. Καθώς επιταχύνει το όχημα, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που δημιουργούνται μέσα στον τροχό ασκούν πίεση στην τρόμπα η οποία παράγει πεπιεσμένο αέρα. Η Continental εφαρμόζει αυτήν την τεχνολογία PressureProof για να διασφαλίσει ότι το ελαστικό είναι πάντα στη σωστή πίεση, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή του και μειώνοντας τις εκπομπές CO2. Ο επιπλέον συμπιεσμένος αέρας που παράγεται από τις φυγόκεντρες δυνάμεις αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή η οποία μπορεί να αποστείλει ταχέως πίεση στα ελαστικά όταν και όπου χρειάζεται.
 
Η Continental δεν έχει κάνει γνωστό αν η τεχνολογία αυτή θα φτάσει στην γραμμή παραγωγής. Αυτό που λέει είναι ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να προσφέρει μια αποτελεσματική μορφή διαχείρισης των ελαστικών για τους σύγχρονους στόλους αυτόνομων ταξί ενώ επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των ιδιόκτητων ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων οχημάτων.
 
Πριν λίγους μήνες, η Continental δημιούργησε το δικό της ήπια-υβριδικό σύστημα 48 volt το οποίο σχεδιάζει να προσφέρει σε επιλεγμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
LED FOTA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel