H γερμανική μάρκα προχώρησε στην αποκάλυψη του επίσημο σκίτσου της νέας γενιάς του crossover.

Το επίσημο σκίτσο της νέας Mercedes GLA

12.680 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2019)

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της νέας Mercedes GLA, η γερμανική μάρκα προχώρησε στην αποκάλυψη του επίσημο σκίτσου της νέας γενιάς του crossover.


Η αποκάλυψη έγινε μέσω του επίσημου λογαριασμού της Mercedes στο Instagram, με την ανάρτηση να κερδίζει πλήθος σχολίων. Το σκίτσο μας δείχνει το προφίλ και εν μέρει το πίσω μέρος της νέας GLA, που συνεχίζει να μεταφέρει άθικτα τα χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδίασης του crossover, τα οποία πλέον απομένουν να φανούν και σε ρεαλιστική μορφή, κάτι που θα συμβεί στις 11 Δεκεμβρίου, όπου και είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο του μοντέλου.
 
Από κει και πέρα η Mercedes στην ανάρτησή της κάνει λόγο πως η νέα Mercedes θα έχει περισσότερους χώρους και μεγαλύτερη ασφάλεια, τα οποία όπως φαίνεται θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα «πατήσει» το αυτοκίνητο.
 
Κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές σας έχουμε ενημερώσει για το τι περιμένουμε να δούμε από την ολοκαίνουργια GLA. Το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην MFA2 πλατφόρμα της γερμανικής φίρμας και παρόλο που το συνολικό του μήκος θα μειωθεί κατά 20 χιλιοστά, η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό του κατά 30 χιλιοστά, κάτι που θα προσφέρει στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη ευρυχωρία.  
 
Mέσα στην καμπίνα το σκηνικό θα είναι γνώριμο, αφού η GLA θα υιοθετήσει πολλά στοιχεία από τις νέες A-Class και GLB. To υπερσύγχρονο MBUX σύστημα infotainment θα δίνει το παρών ενώ, όπως και η GLB, η νέα GLA θα εξοπλιστεί με συρόμενα πίσω καθίσματα.

H νέα Mercedes GLA θα «παίρνει ζωή», τουλάχιστον αρχικά, από τέσσερα μοτέρ (δύο στην βενζίνη και δύο στο diesel). Στην βενζίνη η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα. Μέσα στο 2020 θα προσφερθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ πάνω από 200 άλογα, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα κάνουν ντεμπούτο και οι AMG 35 και AMG 45 εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Toyota
test center