3 φωτογραφίες »

Σε μηχανικό επίπεδο, οι πηγές μας λένε ότι το Astra θα χτιστεί πάνω στο νέο δάπεδο του PSA Group.

To επόμενο Opel Astra;

38.736 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2020)

Το νέο Opel Astra θα υιοθετήσει την νέα σχεδιαστική ταυτότητα και το νέο «πρόσωπο» της γερμανικής φίρμας, το Opel Vizor.


To Αstra ανανεώθηκε πριν μικρό χρονικό διάστημα από την Opel όμως όλοι γνωρίζουν πως η γερμανική μάρκα έχει ξεκινήσεις να εργάζεται ήδη πάνω στην επόμενη γενιά του αντιπροσώπου της στην μικρομεσαία κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, οι άνθρωποι της Opel αναμένεται να αλλάξουν ύφος στο νέο Astra αντλώντας έμπνευση από το ηλεκτρικό πρωτότυπο GT X Expiremental και από το νέο Mokka. Η νέα γλώσσα θέλει το Astra να υιοθετεί το νέο «πρόσωπο» της γερμανικής φίρμας, το Opel Vizor και αυτό γίνεται ξεκάθαρο στα ψηφιακά σχέδια που παρουσίασε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva. Η μάσκα πλέον αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα, κάτω από το καπό, επιμηκύνοντας οπτικά το πλάτος του και διαμορφώνοντας μία μίνιμαλ πρόσοψη. Το έμβλημα του κεραυνού της Opel κυριαρχεί, ενώ στις δύο άκρες του προβόλου βρίσκονται τα φώτα LED και οι τελευταίας γενιάς προβολείς IntelliLux LED matrix. Στο πίσω μέρος από την άλλη πλευρά, τα φώτα είναι νέας σχεδίασης, πλατιά και μοντέρνα, με την αεροτομή στο τέλος της οροφής να προσφέρει σπορτίφ χαρακτήρα.

Σε μηχανικό επίπεδο, οι πηγές μας λένε ότι το Astra θα χτιστεί πάνω στο νέο δάπεδο του PSA Group, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται η Opel εδώ και χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει στον εξηλεκτρισμό του μοντέλου, ακριβώς όπως και στην περίπτωση του Corsa, το οποίο πέραν των θερμικών κινητήρων έχει στη φαρέτρα του και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στα του Astra τώρα, οι πληροφορίες μας λένε πως θα ψωνίσει μηχανικά σύνολα από τα ράφια του PSA Group, εννοώντας τους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel του γαλλικού γκρουπ, οι οποίοι όμως πρώτα θα περάσουν από τα κεντρικά της μάρκας στο Ρούσελχαϊμ για να δοθεί και η «σφραγίδα» της Opel.

Πληροφορίες για το εσωτερικό και τις τεχνολογίες με τις οποίες θα εφοδιάζεται η νέα γενιά του μικρομεσαίου της Opel δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο θα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία με την καμπίνα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του νέου Mokka.
 

Toyota
moto