Με 5 οθόνες που φτάνουν συνολικά τις 53 ίντσες!

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει 4 διαφορετικές επιλογές απεικόνισης.

Η δεύτερη οθόνη του infotainment βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό.

To εσωτερικό της Porsche Taycan

3.396 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2019)

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Porsche, έχει στο εσωτερικό της 5 οθόνες που φτάνουν συνολικά τις 53 ίντσες. Δείτε τις λειτουργίες τους και τι πρέπει να περιμένουμε στο ντεμπούτο του μοντέλου.

Αν σας αρέσουν οι οθόνες στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, τότε η νέα Porsche Taycan θα σας καλύψει πλήρως. Η Porsche δημοσίευσε φωτογραφίες με το πλήρως ψηφιακό εσωτερικό του νέου της μοντέλου, που ταιριάζει γάντι σε όσα επιτάσσει ο 21ος αιώνας.

Χωρίς να απομακρύνεται από την κλασική οριζόντια σχεδίαση των 911, το ταμπλό την Taycan έχει για πρώτη φορά οθόνη ακόμα και μπροστά από τον συνοδηγό, ανεβάζοντας τον αριθμό των monitor στα 5! με το συνολικό τους μέγεθος να αγγίζει τις 53 ίντσες!

Μπαίνοντας στο εσωτερικό της νέας ηλεκτροκίνητης Porsche, το βλέμμα τραβά αμέσως η τεράστια 16,8 ιντσών κυρτή οθόνη πίσω από το τιμόνι. Αυτή λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά προσφέρει και την δυνατότητα ελέγχου διαφόρων λειτουργιών, από τα φώτα και τα συστήματα ευστάθειας, μέχρι την ρύθμιση της ανάρτησης και την απόσταση του οχήματος από το έδαφος,  μέσω των κουμπιών αφής που της περιβάλλουν.

Σε αυτή υπάρχουν 4 διαφορετικές επιλογές απεικόνισης που αλλάζουν μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι, την «κλασική» διάταξη των πέντε οργάνων της 911, δύο διαμορφώσεις με την προσθήκη του χάρτη σε διάφορα μέρη του πίνακα συνδυαζόμενου με άλλες πληροφορίες κίνησης ή και πλήρη απεικόνιση του χάρτη, ενώ τέλος υπάρχει και η επιλογή Pure, όπου περιορίζει τις προβαλλόμενες πληροφορίες μόνο στην ταχύτητα, τις σημάνσεις του δρόμου και απλά βέλη καθοδήγησης του πλοηγού.

Λίγο πιο δεξιά βρίσκεται η κεντρική οθόνη αφής των 10,9 ιντσών για το infotainment, ενώ ακριβώς δίπλα της βρίσκεται άλλη μια αντίστοιχου μεγέθους που στέκεται ακριβώς μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, που αποτελεί επίσης μέρος του νέου infotainment που χρησιμοποιεί η Porsche στην Taycan. Στην περίπτωση των δύο αυτών monitor, όταν είναι σβηστά προσαρμόζονται απόλυτα και διακριτικά με το υπόλοιπο ταμπλό.

Η τέταρτη οθόνη αφής 8,4 ιντσών βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά, και λειτουργεί κυρίως για τον έλεγχο του κλιματισμού ή την ένδειξη του επιπέδου της μπαταρίας κατά τη φόρτιση, ενώ στο κάτω μέρος της ενσωματώνει και ένα εξελιγμένο απτικό touchpad. Στο όλο σύστημα υπάρχει και υποστήριξη φωνητικών εντολών ενός εικονικού βοηθού που ενεργοποιείται λέγοντας «Hey Porsche» όπως συμβαίνει και στις Mercedes.

Η 5η και τελευταία οθόνη βρίσκεται στα πίσω καθίσματα μεγέθους 5,9 ιντσών, μέρος του προαιρετικού τετραζωνικού συστήματος κλιματισμού.

Τέλος, εκτός από διαστημικό σε βαθμό που κάνει έναν πιλότο αεροπλάνου να νιώθει περίεργα, το εσωτερικό της ηλεκτροκίνητης Taycan έχει και οικολογικά στοιχεία, με την επίσης προαιρετική επένδυση «Race-Tex» κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και τα πατάκια από ανακυκλωμένα υλικά. Με τόσες νέες πληροφορίες, αδημονούμε να δούμε από «κοντά» το νέο μοντέλο στο ντεμπούτο του στις 4 Σεπτέμβρη.

Hyundai
NISSAN