Την αντίστροφη μέτρηση για να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής ξεκίνησε το νέο Tesla Model Y.

Το φθινόπωρο στην παραγωγή το Tesla Model Y

2.701 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2019)

Την αντίστροφη μέτρηση για να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής ξεκίνησε το νέο Tesla Model Y, το οποίο θα αρχίσει να παράγεται από το φθινόπωρο του 2020, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκάλυψε το ηλεκτρικό SUV πρώτης γενιάς τον περασμένο Μάρτιο, αλλά γνωρίζαμε ήδη ότι το αυτοκίνητο δεν θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής για αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, η Tesla δεν είχε ακόμη αποφασίσει ακριβώς που θα μπορούσε να κατασκευάσει το Model Y, περιμένοντας μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως επιβεβαιώνεται από τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας.  
 
Τελικά η απόφαση πάρθηκε και το μοντέλο θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να πιστεύουν ακράδαντα ότι θα αποδειχθεί πιο αποδοτικό σε πωλήσεις απ ότι το Model 3 που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πελατών της Tesla.
 
«Λόγω της συσχέτισης των εξαρτημάτων του Model 3 με τo Model Y, είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τα υφιστάμενα σχέδια κατασκευής. Επιπλέον, σημειώνουμε πρόοδο στη διαχείριση του κόστους του Model Y και σε συνδυασμό με το μεγάλο κομμάτι της αγοράς που προτιμά τα SUV είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως το Model Y θα είναι πιο επικερδές προϊόν από το Model 3».
 
Τέλος να σημειωθεί πως η μάρκα θα κατασκευάσει επίσης ορισμένες μονάδες του Model Y και στην επερχόμενη μονάδα παραγωγής της στη Σαγκάη της Κίνας, αλλά αυτές, κατά πάσα πιθανότητα, προορίζονται αποκλειστικά για την τοπική αγορά. Το βασικό Tesla Model Y θα κοστίζει στην αγορά της Αμερικής 39.000 δολάρια (35.000 ευρώ περίπου).

NEO TRAFIC
skoda