• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ανανεωμένο Nissan 370Z NISMO ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές βελτιώσεις. Η ευρωπαϊκή του «καριέρα» θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Το ανανεωμένο 370Z NISMO διαθέτει νέα καθίσματα, τα Recaro Sportster, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο 370Z NISMO.

Το ανανεωμένο 370Z NISMO τροφοδοτείται από τον 3.7 λτ. εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 344 ίππους ισχύος και 374 Nm ροπής.

Η νέα έκδοση 370Z NISMO διαθέτει μια μικρότερη πίσω αεροτομή που λειτουργεί σε συνδυασμό με τον νέο εμπρός προφυλακτήρα, ώστε να δημιουργήσει σημαντικά περισσότερη κάθετη δύναμη.

Το φθινόπωρο το ανανεωμένο Nissan 370Z NISMO

3.916 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/8/2014

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ανανεωμένου Nissan 370Z NISMO θα γίνει τον Οκτώβριο στην Έκθεση Παρισιού και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η διάθεση της συνολικά αναβαθμισμένης κορυφαίας έκδοσης του 370Z.

 
Με την έλευση του πλήρως ανανεωμένου 370Z NISMO από το φθινόπωρο και στην Ευρώπη, η Nissan ενισχύει τη NISMO γκάμα της. Ακολουθώντας τη λογική της «ναυαρχίδας» GT-R NISMO, το ανανεωμένο 370Z NISMO ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές βελτιώσεις, έχοντας ως γνώμονα την αξιοποίηση των 30 ετών εμπειρίας και τεχνογνωσίας της NISMO.

Σχεδιαστικές αλλαγές και νέο αεροδυναμικό πακέτο
Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, όπως και επιπλέον εισόδους αέρα μπροστά από τους θόλους των τροχών, καθώς και νέα φώτα ημέρας LED. Στον αέρα της ανανέωσης εντάσσεται και η εισαγωγή των μαύρων bezels προβολέων, τα ειδικά κόκκινα trims NISMO στη βάση του προφυλακτήρα, το επανασχεδιασμένο μαρσπιέ, οι νέοι πλαϊνοί καθρέπτες, αλλά και η ειδική σηματοδότηση της NISMO. Το ανανεωμένο 370Z NISMO διαθέτει επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με τελείωμα σε μαύρο και ασημί χρώμα.

Στο πίσω μέρος, η Nissan έχει τοποθετήσει ένα νέο προφυλακτήρα, όπως και μια νέα αεροτομή. Στο πλαίσιο της πλήρους ανανέωσης της αεροδυναμικής του μοντέλου, η νέα έκδοση 370Z NISMO διαθέτει μια μικρότερη πίσω αεροτομή που λειτουργεί σε συνδυασμό με τον νέο εμπρός προφυλακτήρα, ώστε να δημιουργήσει σημαντικά περισσότερη κάθετη δύναμη κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες. Έτσι, η δύναμη είναι τώρα πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλο το εύρος του εμπρός και πίσω άξονα, ενώ –σύμφωνα με τη Nissan- το 370Z NISMO δίνει περισσότερη κάθετη δύναμη από οποιοδήποτε άλλο σε ανταγωνιστικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Εσωτερικό εμπνευσμένο από τους αγώνες
Το ανανεωμένο 370Z NISMO διαθέτει νέα καθίσματα, τα Recaro Sportster, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο 370Z NISMO και διαθέτουν μια σειρά από λεπτομερείς αλλαγές για να προσφέρουν τη μέγιστη υποστήριξη στους οδηγούς. Υιοθετώντας ένα νέο κέλυφος δομικής κατασκευής, η Nissan έχει επιτύχει τη βελτίωση της ακαμψίας αλλά και ταυτόχρονα τη μείωση του βάρους. Η αλλαγή στο εσωτερικό ολοκληρώνεται με τα καθίσματα σε κόκκινο και μαύρο δέρμα και με την προσθήκη Alcantara.

Απόδοση και βελτιωμένο σασί
Το ανανεωμένο 370Z NISMO τροφοδοτείται από τον 3.7 λτ. εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 344 ίππους ισχύος και 374 Nm ροπής. Διαθέσιμο μόνο ως coupe με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το ανανεωμένο 370Z NISMO μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. Για την «αναπνοή» του κινητήρα, φροντίζει το διπλό σύστημα εξάτμισης της NISMO, παρέχοντας μια αγωνιστική χροιά. Επιπλέον, για να βελτιωθεί η οδηγική άνεση, τα πίσω αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί, ενώ οι αλλαγές στην επένδυση του εσωτερικού των θόλων στους πίσω τροχούς, έχουν συντελέσει στο να μειωθεί περαιτέρω ο θόρυβος από τον δρόμο.

Εκτός από τις εκτεταμένες αλλαγές για την έκδοση NISMO του 370Ζ, η Nissan έχει επίσης επιφέρει μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές βελτιώσεις και για το υπόλοιπο των εκδόσεων της σειράς 370Z. Περισσότερες πληροφορίες για το 370Z NISMO θα δοθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στo Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, όπου η Nissan θα αποκαλύψει –μεταξύ άλλων- και το εν λόγω μοντέλο.