Το γρηγορότερο pit stop που έχει γίνει ποτέ σε αγώνα της Formula 1 κατάφεραν να πετύχουν οι μηχανικοί της Red Bull.

Το γρηγορότερο pit stop στη F1(+vids)

5.220 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Το γρηγορότερο pit stop που έχει γίνει ποτέ σε αγώνα της Formula 1 κατάφεραν να πετύχουν οι μηχανικοί της Red Bull, στο τελευταίο Grand Prix στο Silverstone, κάνοντας έτσι δικό τους το ρεκόρ.

Ο  Pierre Gasly στο βρετανικό Grand Prix του Silverstone που έλαβε χώρα το περασμένο σαββατοκύριακο μπαίνει στο χώρο που βρίσκονται οι μηχανικοί της ομάδας του για να πραγματοποιήσει το απαραίτητο pit stop. Εκείνοι χρειάζονται μόλις 1,91 δευτερόλεπτα προκειμένου να αλλάξουν τα τέσσαρα ελαστικά και να επαναφέρουν τον νεαρό οδηγό στον αγώνα, αριθμός ο οποίος λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως είναι το νέο ρεκόρ για την συγκεκριμένη διαδικασία.
 
Βέβαια επειδή στη Formula 1 σημασία έχει το κλάσμα του δευτερολέπτου και όχι το δευτερόλεπτο, η ομάδα της Red Bull λίγο αργότερα στον ίδια αγώνα έδειξε συνέπια στα «αστραπιαία» pit stop με τον Max Verstappen να μένει στάσιμος για μόλις 1,96 δευτερόλεπτα.
 
Το pit stop του Gasly άφησε στη δεύτερη θέση αυτό του Felipe Massa και της ομάδας της Williams που έλαβε χώρα το 2016 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Εκεί οι μηχανικοί του Βραζιλιάνου οδηγού χρειάστηκαν 1,92 δευτερόλεπτα χάνοντας στο νήμα το ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως τότε η ιθύνοντες της Williams ισχυρίστηκαν πως ο χρόνος του pit stop ήταν 1,89, ωστόσο οι διοργανωτές της F1 δεν δέχτηκαν τον ισχυρισμό.
 
Δείτε στα παρακάτω βίντεο τα δύο pit stop με πρώτο αυτό της Red Bull. Για να προβληθεί το βίντεο αφού επιλέξετε το play πατήστε στην επιλογή Παρακολουθείστε στο YouTube για να μεταφερθείτε στο επίσημο κανάλι της F1 που διατηρεί τα δικαιώματα του βίντεο.
 

Toyota
moto