ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Χρήσιμα tips για να μην γίνει το αυτοκίνητό σου στόχος κλοπής

3.990 Επισκέψεις στο άρθρο
Χρήσιμα tips για να μην γίνει το αυτοκίνητό σου στόχος κλοπής

-Είναι και στο δικό σου χέρι να μην πέσεις θύμα κλοπής
-Μην αφήνεις σε εμφανή σημεία αντικείμενα που τραβάνε την προσοχή
-Ποτέ μην αφήνεις αναμμένη μηχανή και τα κλειδιά στην υποδοχή
-Να παρκάρεις σε σημεία με καλό φωτισμό, μακριά από ερημικούς δρόμους

Είναι και στο δικό σου χέρι να μην πέσεις θύμα κλοπής

Πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν το αυτοκίνητό σου έχει γίνει στόχος κάποιου επίδοξου κλέφτη. Ωστόσο, είναι σε μεγάλο βαθμό και στο δικό σου χέρι να μην πέσεις θύμα κλοπής, και κατΆ επέκταση να μην βιώσεις την απώλεια είτε πολύτιμων αντικειμένων είτε του ίδιου του οχήματός σου. Αν καταφέρεις να πείσεις τους διαρρήκτες ότι θα χάσουν πολύ χρόνο στην προσπάθεια, και πως ίσως δεν αξίζει το ρίσκο να ασχοληθούν με το αυτοκίνητό σου, τότε έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.
 

Μην αφήνεις σε εμφανή σημεία αντικείμενα που τραβάνε την προσοχή

Το πρώτο πράγμα που καθιστά το αυτοκίνητό σου ελκυστικό στόχο είναι τα αντικείμενα και τα τιμαλφή σε εμφανή σημεία. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να τα κουβαλήσεις μαζί σου ή να τα φυλάξεις κάπου αλλού, σιγουρέψου ότι τα έχεις κρύψει σε μέρος που δεν φαίνονται. Ιδανικά, αφού έχεις πάρει μαζί σου κάθε πολύτιμο αντικείμενο, άφησε ανοιχτό το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Η κίνηση αυτή είναι ένα «μήνυμα» προς τους επίδοξους διαρρήκτες ότι δεν «αξίζει τον κόπο» να παραβιάσουν το αυτοκίνητο.

Ένα ακόμη προληπτικό μέτρο –που ωστόσο είναι χρήσιμο μόνο αφού σου κλέψουν το αυτοκίνητο- είναι η απόκτηση ενός air-tag. Πρόκειται για μία μικροσκοπική και πολύ αποτελεσματική συσκευή εντοπισμού που κρύβεις κάπου μέσα στο αυτοκίνητο (π.χ. κάτω από τη μοκέτα) και «χτυπάει» στα iPhone των περαστικών, στέλνοντας ειδοποίηση στον κάτοχο του air-tag. Έτσι θα ξέρει πού να ψάξει για το κλεμμένο αυτοκίνητό του.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
JEEP