Το ηλεκτρικό Fiat 500 βγαίνει εκτός Ευρώπης

2.386 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2021)

Το πρώτο του «ταξίδι» εκτός Ευρώπης αποφάσισε να κάνει το ηλεκτρικό Fiat 500, ως δώρο για την 64η επέτειό του από την ημέρα που παρουσιάστηκε επίσημα!

Στις 4 Ιουλίου κάθε έτους, το δημοφιλές Fiat 500 γιορτάζει την επέτειο από την επίσημη παρουσίασή του, το 1957. Αυτή την ημέρα διάλεξε η Ιταλική εταιρεία για να λανσάρει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 στο Ισραήλ, που γίνεται επίσημα η πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης που θα διατίθεται το μοντέλο!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Με αφορμή τα παραπάνω, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Olivier François, έστειλε το μήνυμα του από την οροφή του ιστορικού εργοστασίου του Lingotto, η οποία μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο στην Ευρώπη: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που οι εορτασμοί της δημιουργίας του θρυλικού μας μοντέλου, συμπίπτουν με ένα συμβολικό βήμα: το λανσάρισμα της τρίτης και αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του 500 για πρώτη φορά σε χώρα εκτός Ευρώπης, το Ισραήλ. Και δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερη τοποθεσία για αυτή την ανακοίνωση από την οροφή του ιστορικού εργοστασίου μας στο Lingotto, η οποία στο παρελθόν λειτούργησε ως πίστα δοκιμών και σήμερα αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος της Fiat και του 500. Εδώ σε αυτή την οροφή κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπο της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει την «πράσινη» πορεία της Fiat και τις κοινές μας αξίες. Δεν είναι απλά πράσινο, αλλά πράσινο για όλους. Αυτό είναι το DNA της Fiat και αυτή είναι η δέσμευση μας».
 
Σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και μπορείτε να δείτε παρακάτω, το σκηνικό περιστρέφεται γύρω από την πίστα δοκιμών του Lingotto, εργοστασίου στο οποίο κατασκευαζόταν το θρυλικό 500. Να θυμίσουμε πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat, διαθέτει μεταξύ άλλων αυτονομία 320χλμ. (στον κύκλο WLTP), δυνατότητα ταχείας φόρτισης (αυτονομία 50χλμ. σε μόλις 5 λεπτά) και προηγμένα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το κόστος του ηλεκτρικού Fiat 500 στην Ελλάδα ξεκινά από 19.970 ευρώ, με την τιμή να περιλαμβάνει το όφελος επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN