Το «κύκνειο άσμα» της Lamborghini Aventador
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το «κύκνειο άσμα» της Lamborghini Aventador

2.122 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Η Aventador LP780-4 Ultimae παρουσιάστηκε πριν από τρεις μήνες και αποτελεί την τελευταία ναυαρχίδα της εταιρίας με τον V12 κινητήρα, ενώ η παραγωγή της ήταν περιορισμένη στις 600 μονάδες. Πλέον έγινε «sold out», αποχαιρετώντας τον βενζινοκίνητο V12 όπως πρέπει και σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής.

Η ιταλική μάρκα μας γνώρισε για πρώτη φορά την Aventador, στην έκθεση της Γενεύης το 2011, όπου είχε καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα του κοινού με τον αιχμηρό σχεδιασμό της και τον V12 των 6.500 κ. εκ. Έκτοτε είδαμε αρκετές παραλλαγές και ανανεώσεις του ιταλικού supercar, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο εξέλιξης για να φτάσουμε στην τελευταία  LP780-4 Ultimae. Η τελευταία θα πουληθεί σε 350 κουπέ και 250 roadster εκδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το πιο καλοπουλημένο V12 supercar της Lamborghini

Με βάση την Lamborghini, όλα αυτά τα χρόνια έχουν πωληθεί συνολικά πάνω από 10.000 Aventador, αξιοσημείωτο νούμερο που ξεπερνάει τα προηγούμενα V12 μοντέλα της εταιρίας, όπως οι Miura, Countach, Diablo και Murcielago. Η Aventador όμως, έχει αποτελέσει και βάση για πολλά άλλα supercar περιορισμένης παραγωγηής της εταιρίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις Veneno, Centenario και την πρόσφατη Countach LPI 800-4.

Ηλεκτρικός ο «ταύρος» από το 2024

Με την παρουσίαση μια νέας ναυαρχίδας με σήμα τον ταύρο να μην είναι πολύ μακριά, η Lamborghini θέλει να κάνει την γκάμα της πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2024. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει και τα νέα supercar που θα αντικαταστήσουν τις Aventador και Huracan, άλλα και μια ανανεωμένη Urus που πιθανόν να έχει μια plug-in hybrid έκδοση. Διάφορες γλώσσες λένε πώς ίσως το διάστημα 2025 με 2027 θα δουμε την πρώτη φουλ ηλεκτρική Lamborghini.

Ο αιώνιος αντίπαλος της Ferrari υποχώρησε μπροστά στο ρεύμα της εποχής, πως θα αντιδράσει ο ανταγωνισμός;

Η Lamborghini λέει αντίο στο V12 μοτέρ με την Aventador LP780-4 Ultimae.
-Η Aventador έχει παρουσιαστεί πρώτη φορά το 2011.
-Με αυτήν την έκδοση η εταιρία αποχαιρετά τους μεγάλους βενζινοκινητήρες V12 και κάνει στροφή στον ηλεκτρισμό.
-Αποτελεί το πιο καλοπουλημένο V12 supercar της ιταλικής εταιρίας!
Μήπως η Lamborghini με μια τέτοια κίνηση θα χάσει τους φανατικούς της πελάτες ή ξέρει καλά τι κάνει;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN