5 φωτογραφίες »

Το μοναδικό τανκ-λιμουζίνα στον κόσμο (+vids)

4.463 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2020)

Γιατί να νοικιάσεις μια Bentley όταν μπορείς να κάνεις την βόλτα σου μέσα σε ένα κανονικό τανκ με χώρο και ανέσεις για 10 άτομα;


Το πρώτο και πιθανότατα μοναδικό τανκ-λιμουζίνα στον κόσμο έχει στην διάθεσή του Nick Mead, ο οποίος ασχολείται με την ενοικίαση αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων στο Northamptonshire του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το τανκ-λιμουζίνα έχει 6,7 μέτρα μήκος, έχει πλάτος 2,4 μέτρα και ζυγίζει περίπου 17 τόνους, καθώς ο ιδιοκτήτης του αναφέρει πως το έχει ζυγίσει μια φορά πριν παρά πολλά χρόνια. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ζυγίσεις…

Όπως θα δείτε στις εικόνες, τo τανκ είναι αρκετά μεγαλύτερο από όσο συνηθίζεται. Ο λόγος είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για δύο ξεχωριστά τανκς κολλημένα μαζί, μια κατασκευή που έλαβε χώρα αρκετές δεκαετίες πριν, όταν ο Nick ίδρυσε την εταιρεία ενοικίασης. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επιλέξει να το νοικιάσουν για βαφτίσεις, γάμους, αποφοιτήσεις αλλά και για κάθε είδους πάρτι.

Το όχημα, περιέργως, έχει άδεια να κινηθεί στους δημόσιους δρόμους και πριν από αρκετά χρόνια είχε εμπλακεί και ένα μικρό τροχαίο ατύχημα, όταν στο πέρασμά του χτύπησε τον καθρέπτη ενός van. H κατανάλωση καυσίμου είναι φυσικά ακραία αφού ο 6κύλινδρος κινητήρας Rolls-Royce απόδοσης 240 ίππων πρέπει να δουλεύει στα «κόκκινα» για να κινήσει αυτό το θηρίο που πάντως έχει μέγιστη τελική ταχύτητα τα 64,3 χιλιόμετρα/ώρα.

Το εσωτερικό έχει καθίσματα για 10 άτομα και κάποιες ανέσεις όπως τηλεόραση, ποτά και πολυτελή ποτήρια ενώ τα παράθυρά του είναι αλεξίσφαιρα.

Για να κατασκευαστεί το τανκ-λιμουζίνα χρειάστηκαν περίπου 60.000 ευρώ και για μία μέρα, μπορεί να το νοικιάσει οποιοσδήποτε με αντίτιμο 1.800 ευρώ.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto