Το νέο μονοθέσιο ονομάζεται 99X Electric.

Ο κινητήρας παράγει μέχρι και 340 ίππους.

Το μονοθέσιο της Porsche για τη Formula E

2.407 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2019)

Αν και η Porsche έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην παρουσίαση της Taycan, άφησε για λίγο στην άκρη το ηλεκτρικό μοντέλο και προχώρησε στην παρουσίαση ενός ακόμα ηλεκτρικού, αλλά αγωνιστικού οχήματος. Ο λόγος για το μονοθέσιο της μάρκας για το πρωτάθλημα της Formula E.


Το νέο μονοθέσιο ονομάζεται 99X Electric και σηματοδοτεί την είσοδο της Porsche στον συναρπαστικό κόσμο της Formula E. Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε η μάρκα στους εκπροσώπους του Τύπου, το μονοθέσιο εκτός από αγωνιστικό μοντέλο θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα ανάπτυξης για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής.
 
Εξωτερικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα μιας και το αυτοκίνητο φέρει τον απαραίτητο σχεδιασμό που πρέπει για να συμμετάσχει στη διοργάνωση. Σε ότι αφορά το χρωματισμό η γερμανική φίρμα επέλεξε την τριχρωμία μαύρου, λευκού και κόκκινου, ενώ εκτός από το σήμα της Porsche, υπάρχουν και αυτά των χορηγών όπως η  Hugo Boss και η Vodafone.
 
Η Porsche σημείωσε ότι οι κανονισμοί της Formula E ορίζουν ένα τυποποιημένο πλαίσιο και μπαταρία, αλλά το σύστημα κίνησης μπορεί να αποκλίνει. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ανέπτυξε ένα ειδικό σύστημα κίνησης E-Performance το οποίο εκτός των άλλων θα τη βοηθήσει να συλλέξει πολλές πληροφορίες.
 
Ο κινητήρας προσφέρει μέχρι και 340 ίππους, ωστόσο περιορίζεται στους 272 όταν είναι επιλεγμένο το mode Race και στους 320 ίππους όταν έχει επιλεχθεί το mode Attack. Χωρίς περιορισμούς  το μονοθέσιο μπορεί να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και να φτάσει μέχρι και τα 280 χλμ./ώρα.

Toyota
test center