Το πιο «έξυπνο» και τεχνολογικά προηγμένο μπαλάκι του γκολφ κατασκεύασε η Nissan.

Αυτόνομο μπαλάκι γκολφ της Nissan (+vid)

2.009 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2019)

Το πιο «έξυπνο» και τεχνολογικά προηγμένο μπαλάκι του γκολφ κατασκεύασε η Nissan, αντλώντας έμπνευση από την τεχνολογία υποστήριξης οδηγών Nissan ProPILOT 2.0.

Σε περίπου ένα μήνα το νέο Nissan Skyline θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Ιαπωνίας, όντας εξοπλισμένο με το σύστημα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT 2.0. Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει την λειτουργία «ramp-to-ramp» (ράμπα σε ράμπα), μέσω της οποίας το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται αυτόνομα εντός αυτοκινητόδρομου από μία ράμπα εισόδου έως την ράμπα εξόδου.
 
Στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας αυτής της τεχνολογίας, η Nissan κατασκεύασε ένα μπαλάκι του γκολφ, το οποίο λειτουργεί περίπου όπως το σύστημα «ramp-to-ramp». Έχοντας τοποθετήσει στο εσωτερικό του αισθητήρες και ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό μοτέρ, μετά το χτύπημα που δέχεται από τον άνθρωπο και με τη βοήθεια του δορυφορικού συστήματος εντοπισμού, υπολογίζεται αυτόματα η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να πέσει στην τρύπα.
 
Ουσιαστικά  το μπαλάκι κατά την πορεία του αποφασίζει το ίδιο με ποιον τρόπο θα κινηθεί με σκοπό να πέσει στην τρύπα ανεξάρτητα με τον τρόπο και την κατεύθυνση που θα το χτυπήσει ο άνθρωπος.
 
Φυσικά και το μπαλάκι αυτό δε θα βγει στην παραγωγή, η αλήθεια είναι πάντως πως αρκετοί επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές του γκολφ θα το ήθελαν.
 

Mercedes
test center