• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Renault αποκαλύπτει το νέο μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη φετινή σεζόν. Το RS17 διαθέτει το νέο RE17 μοτέρ, ενώ φοράει το κλασικό κίτρινο «κοστούμι» των Γάλλων, αλλά με πολύ περισσότερο μαύρο.

Το νέο F1 μονοθέσιο της Renault για το 2017

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/2/2017

Μετά τις Williams και Sauber, η Renault παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο RS17, με το οποίο θα αγωνιστεί στη φετινή σεζόν της Formula 1.

 
Η Renault έγινε η τρίτη ομάδα της Formula 1 -μετά τις Williams και Sauber- που αποκαλύπτει το νέο μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη φετινή σεζόν. Το λανσάρισμα του RS17 έγινε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο.
 
Το μονοθέσιο φοράει το κλασικό κίτρινο «κοστούμι» των Γάλλων, αλλά σε σχέση με πέρσι υπάρχει πολύ περισσότερο μαύρο. Η σχεδίαση της μύτης και της πίσω αεροτομής μοιάζει παρόμοια με την αντίστοιχη των Williams και Sauber. Το πτερύγιο καρχαρία που αναμένεται να υπάρξει σε όλα τα μονοθέσια, φυσικά δίνει το παρόν και σε αυτό της Renault.
 
Το RS17 θα διαθέτει το νέο RE17 μοτέρ, με τους μηχανικούς της εταιρείας να αλλάζουν δραματικά τη σχεδίαση σε σχέση με το περσινό σύνολο, καθώς ένιωσαν πως είχε εξαντλήσει τα περιθώρια βελτίωσής του.
   
Υπενθυμίζουμε πως πέρσι η Renault επέστρεψε στην Formula 1 με δική της ομάδα, αλλά η επάνοδός της δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία, καθώς οι Γάλλοι κατετάγησαν ένατοι, έχοντας πάρει μόλις οκτώ βαθμούς. Η ομάδα ασχολήθηκε πέρσι με τη στρατολόγηση στελεχών και την αναδόμηση τμημάτων της, ώστε να είναι φέτος πιο ανταγωνιστική. Πρόσφατα προσέλαβε ως επικεφαλής της αεροδυναμικής τον Pete Machin, ο οποίος ήταν με την ομάδα της Red Bull Racing.
 
Αφεντικό της ομάδας δεν είναι πλέον ο Fred Vasseur, αλλά ο Cyril Abiteboul, ο οποίος έθεσε ως στόχο την πέμπτη θέση στη φετινή κατάταξη. Ο Nico Hulkenberg πήρε μετεγγραφή στην ομάδα από την Force India, αντικαθιστώντας τον Kevin Magnussen. Πλάι του θα είναι για δεύτερη χρονιά ο Βρετανός Jolyon Palmer.

Tags: RENAULT