Βάσει της ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας, το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ Cooper θα είναι πιο σπορτίφ και κλασικό, τόσο από την 5θυρη έκδοση, όσο και από το απερχόμενο μοντέλο.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου MINI θα γίνουν στις 18 Νοεμβρίου στην Οξφόρδη, ενώ η εκθεσιακή πρεμιέρα του θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου σε Λος Αντζελες και Τόκιο.

Το νέο ΜΙΝΙ αποκαλύπτεται στις 18 Νοεμβρίου

3.765 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2013

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι το νέο ΜΙΝΙ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου στην Οξφόρδη, προς τιμή του Sir Alec Issigonis και στις 20 του μηνός στο Λος Αντζελες και το Τόκιο.

 
Τα αποκαλυπτήρια του νέου MINI θα γίνουν στις 18 Νοεμβρίου 2013 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη, όπου θα φιλοξενηθεί το ντεμπούτο του, για να τιμηθούν τα 107 χρόνια από τη γέννηση του Sir Alec Issigonis, του άνθρωπου που δημιούργησε το πρώτο μοντέλο το 1959.

Το νέο MINI θα κάνει επίσης εκθεσιακή πρεμιέρα την ίδια εβδομάδα, με σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση σε Λος Αντζελες και Τόκιο, στις 20 Νοεμβρίου 2013, ενώ το λανσάρισμά του προβλέπεται να αρχίσει από την άνοιξη του 2014.

Όπως ο προκάτοχός του, το νέο MINI θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη, ενώ η έναρξη παραγωγής και η παγκόσμια πρεμιέρα θα συμπέσουν σε μια επετειακή χρονιά για το εργοστάσιο αυτό, όπου κατασκευάζονται αυτοκίνητα πάνω από 100 χρόνια στις εγκαταστάσεις του.

Τώρα, όσον αφορά το νέο μοντέλο, βάσει της ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας, το νέο 3θυρο ΜΙΝΙ Cooper θα είναι πιο σπορτίφ και κλασικό, τόσο από την 5θυρη έκδοση, όσο και από το απερχόμενο μοντέλο. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα παραμένουν τα μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, με λαμπτήρες ημέρας LED, ενώ αλλάζει ο προφυλακτήρας και αποκτά μεγαλύτερη εισαγωγή τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θα υιοθετήσει μια ολοκαίνουργια προσθιοκίνητη πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτή με την κωδική ονομασία «UKL1» δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων της MINI, αλλά λίγο αργότερα, θα χρησιμοποιηθεί και ως βάση για την επόμενη γενιά της BMW Σειρά 1.

Τέλος, σε επίπεδο κινητήρων, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζίνης 1,5 λτ., απόδοσης 134 ίππων και ένας diesel ίδιας χωρητικότητας με 114 ίππους.

Tags: MINI MINI 3d