Το ψηφιακό σχεδιο παρέα με το πρώτο Cosmo 110S.

To νέο Mazda Cosmo 110S;

3.547 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2019)

Πώς θα σας φαινόταν αν το Cosmo 110S αναβίωσε ως ενα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τέτοια πολύ μοντέρνα σχεδίαση;


To πρώτο Mazda Cosmo 110S βοήθησε την ιαπωνική φίρμα να διαδώσει τους wankel κινητήρες 50 χρόνια πριν και χρησιμοποιήθηκε ως ένα halo αυτοκίνητο που είχε σκοπό να δώσει στο κοινό μια καλή γεύση για το τι μπορεί να κάνει το μοντέλο. Η Mazda δεν το έχει ξεχάσει και τιμά την κληρονομιά που άφησε παρουσιάζοντάς το σε μια σειρά από Auto Shows δίπλα στο πολύ φουτουριστικό RX-Vision concept για να δείξει στο κοινό τις σπορτίφ ρίζες της.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Yi Dong παρουσίασε από την πλευρά του πως θα μπορούσε να μοιάζει μια μοντέρνα έκδοση του μοντέλου και κάνει λόγο πως η Mazda έχει ήδη λάβει γνώση των σχεδίων του από την στιγμή που έκανε την πρακτική του στα γραφεία της Mazda Europe.

Mε δεδομένο πως το πρώτο Cosmo παρουσιάστηκε 5 δεκαετίες πριν, οι ομοιότητες είναι λογικό να είναι λιγοστές αφού η σχεδιαστική γλώσσα των αυτοκινήτων ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σημαντικά. Κάποια κοινά στοιχεία θα μπορούσε να πούμε πως είναι το μακρύ καπό, το χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και ο σπορ χαρακτήρας τους.

Το ψηφιακό σχέδιο είναι εξόχως φουτουριστικό αλλά δεν είναι τόσο ακραίο σχεδιαστικά. Οι μυώδεις θόλοι των εμπρός τροχών τραβούν το μάτι ενώ δεν περνά απαρατήρητο το μικρό «φούσκωμα» στο καπό, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν θα μπορούσε και αυτό να εξοπλιστεί με κάποιον wankel κινητήρα. Από εκεί και πέρα, η οροφή είναι εξαιρετικά coupe ενώ οι ζάντες δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες.

Πώς σας φαίνεται;
 

peugeot
NISSAN