" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το πιο high-tech σύστημα προειδοποίησης για δίκυκλα

Διαβάστηκε από 2343 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/1/2015

Εντυπωσιάζει το νέο σύστημα Bike Sense της Jaguar Land Rover που ξεχωρίζει όχι μόνο αν μοτοσικλέτα ή ποδήλατο κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με το όχημα, αλλά και το από πού, προειδοποιώντας τον οδηγό ποικιλοτρόπως.

 
Η Jaguar Land Rover παρουσίασε το νέο σύστημα Bike Sense, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για ποδήλατα και μοτοσικλέτες που βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στο όχημα.

Μέσω πλήθος αισθητήρων, το σύστημα είναι σε θέση να «αντιληφθεί» πότε ένα δίκυκλο είναι κοντά. Τότε, μέσω του ηχείου που είναι από την πλευρά του κινδύνου, παίζει τον ήχο του κουδουνιού του ποδηλάτου ή της κόρνας της μηχανής, προειδοποιώντας έτσι τον οδηγό, ο οποίος όχι μόνο ξέρει από πού υπάρχει το πρόβλημα, αλλά και το είδος του (μοτοσικλέτα ή ποδήλατο).

Επιπλέον, αν ο δικυκλιστής επιχειρήσει να προσπεράσει το αυτοκίνητο, το κάθισμα θα χτυπήσει ελαφρά τον ώμο του οδηγού, πάλι από την πλευρά που υπάρχει η «δράση». Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το σύστημα Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο και ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση, υπενθυμίζοντας στον οδηγό πως υπάρχει ενδεχόμενο πρόβλημα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Το σύστημα είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή, αλλά η Jaguar Land Rover το θεωρεί άκρως σημαντικό και όχι άδικα, καθώς μόνο στο Ην. Βασίλειο 19.000 δικυκλιστές σκοτώνονται ή τραυματίζονται ετησίως. 

Δείτε σε video πώς λειτουργεί το σύστημα Bike Sense.