Το Aqua εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχει μήκος 112 μέτρα και αυτονομία που ξεπερνά τα 6.000 χιλιόμετρα.

Το πρώτο γιοτ χωρίς ρύπους (+vid)

2.709 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2019)

Τα αυτοκίνητα δε θα είναι τα μοναδικά οχήματα που θα κινηθούν μέσω του υδρογόνου, καθώς η εν λόγω τεχνολογία θα περάσει και στα σκάφη. Μάλιστα το πρώτο παράδειγμα παρουσιάστηκε στο Μονακό και πρόκειται για ένα γιοτ που έλαβε την ονομασία Aqua.

Το εντυπωσιακό αυτό πρωτότυπο προϊόν της ολλανδικής εταιρείας σχεδιασμού σκαφών, Sinot Yacht & Architecture Design και αποτελεί το προάγγελο του πρώτου πολυτελούς γιοτ στον κόσμο χωρίς εκπομπές ρύπων, καθώς κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο. Η εταιρεία λέει πως δεν σκοπεύει να το κατασκευάσει άμεσα, αλλά αναφέρει πως περιμένει τον πρώτο εκατομμυριούχο ή δισεκατομμυριούχο, ο οποίος θα τους προσφέρει το ανάλογο μπάτζετ.
 
Το Aqua εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχει μήκος 112 μέτρα και αυτονομία που ξεπερνά τα 6.000 χιλιόμετρα. Όπως προαναφέραμε θα κινείται μέσω τους συστήματος κυψέλων υδρογόνου, με το σύστημα να διαθέτει δύο δεξαμενές χωρητικότητας 28 τόνων η κάθε μια, αποθηκεύοντας και διατηρώντας υγρό υδρογόνο στους -253 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά το υγροποιημένο υδρογόνο θα μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια με κυψέλες καυσίμου και οι εκπομπές του θα είναι μόνο νερό! Αξίζει να σημειωθεί πως μηδενικός είναι και ο θόρυβος που παράγει!
 
Οι άνθρωποι της Sinot Yacht & Architecture Design έκαναν πέντε μήνες να το σχεδιάσουν, με τα χαρακτηριστικά του Aqua να λένε πως διαθέτει 5 καταστρώματα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 14 άτομα και 31 μέλη του πληρώματος και θα περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε με κορυφαίο χαρακτηριστικό μια σκάλα-καταράκτη! Φυσικά ως ένα πολυτελές γιοτ που σέβεται τον εαυτό του το Aqua θα έχει αρκετό χώρο για να μεταφέρει 2 φουσκωτά 10 μέτρων το καθένα, αλλά και 3 τζετ-σκι.
 
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια μια ματιά στο παρακάτω βίντεο θα δώσει μία καλή «γεύση» περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
 

peugeot
NISSAN