Ο γιος του Ferdinand Piech ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων και θα παρουσιάσει το πρώτο concept στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Tο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες ονομάζεται Mark Zero Concept που στα ελληνικά σημαίνει σημείο μηδέν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η εταιρεία του στο χώρο.

Τέλος εκτός του πρώτου αυτού concept η νέα εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα αυτοκίνητα όπως ένα τετραθέσιο σεντάν αλλά και ένα SUV.

Το «σημείο μηδέν» της Piëch

2.072 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2019)

Ο γιος του Ferdinand Piech ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων και θα παρουσιάσει το πρώτο concept στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η εταιρεία έχει πάρει την επωνυμία Piëch και το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες ονομάζεται Mark Zero Concept που στα ελληνικά σημαίνει σημείο μηδέν θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η εταιρεία του στο χώρο. Σχετικά με το μοντέλο, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με ρετρό σχεδιασμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του.
 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Piech η αυτονομία κίνησης του μοντέλου θα φτάνει περίπου τα 500 χιλιόμετρα βάσει του νέου κύκλου δοκιμών WLTP, ενώ το βάρος του θα ξεπερνά τα 1800 κιλά.  Μεταξύ των σημαντικών χαρακτηριστικών θα είναι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μια μπαταρία που ψύχεται με αέρα, η οποία, θα υποστηρίξει τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης.
 
Αν και το Mark Zero Concept πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η αρθρωτή αρχιτεκτονική που υποστηρίζει το μοντέλο είναι πιθανό να του επιτρέψει την εγκατάσταση κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά και υβριδικών συστημάτων κίνησης, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.
 
Τέλος εκτός του πρώτου αυτού concept η νέα εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα αυτοκίνητα όπως ένα τετραθέσιο σεντάν αλλά και ένα SUV, όλα παίρνοντας ως βάση την ίδια πλατφόρμα.

AUTOFIT PASXA
vw