• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η smart παρουσίασε λίγο πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο vision EQ fortwo, το οποίο αποτελεί κάτι σαν πρόγευση για το smart του 2030.

Το vision EQ είναι πλήρως ηλεκτρικό, τελείως αυτόνομο και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για υπηρεσίες από κοινού χρήσης (car sharing).

Το vision EQ έχει μήκος ακριβώς όσο και ένα κανονικό smart fortwo, αλλά είναι φορτωμένο με τεχνολογίες που η εταιρεία πιστεύει πως θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το 2025.

Μια σειρά από οθόνες και ψηφιακές επιφάνειες στο εσωτερικό, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τους επιβάτες του, αλλά και με τους πεζούς. Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη 24 ιντσών, στην οποία απεικονίζονται τα πάντα.

To smart του 2030 (+vid)

Διαβάστηκε από 3481 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2017
 

Ηλεκτρικό και αυτόνομο, το πρωτότυπο smart vision EQ fortwo μας δείχνει πώς φαντάζονται στην Daimler το μοντέλο τους στο εγγύς μέλλον. Ας δούμε τι καινοτομίες φέρει το smart του 2030, το οποίο δε χρειάζεται ούτε καύσιμα ούτε οδηγό…

Η smart παρουσίασε λίγο πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο vision EQ fortwo, το οποίο αποτελεί κάτι σαν πρόγευση για το smart του 2030. Οπότε είναι πλήρως ηλεκτρικό, τελείως αυτόνομο και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για υπηρεσίες από κοινού χρήσης (car sharing).
 
Το vision EQ έχει μήκος ακριβώς όσο και ένα κανονικό smart fortwo, αλλά είναι φορτωμένο με τεχνολογίες που η εταιρεία πιστεύει πως θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το 2025. Έτσι, είναι αυτόνομο Επιπέδου 5, κάτι που σημαίνει πως δεν απαιτείται οδηγός, για αυτό και λείπουν το τιμόνι και τα πεντάλ.
 
Μια σειρά από οθόνες και ψηφιακές επιφάνειες στο εσωτερικό, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τους επιβάτες του, αλλά και με τους πεζούς. Το ταμπλό έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη 24 ιντσών, στην οποία απεικονίζονται τα πάντα, από το GPS ως εικόνες και βίντεο, ενώ δύο μικρότερες οθόνες 4 ιντσών, βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Το κάθισμα έχει τη μορφή πάγκου και είναι επενδυμένο με ένα συνθετικό λευκό δέρμα, ενώ υπάρχουν από κάτω του έξτρα αποθηκευτικοί χώροι.
   
Στο εξωτερικό τώρα, η εμπρόσθια γρίλια της μάσκας έχει δώσει τη θέση της σε μία ψηφιακή επιφάνεια 44 ιντσών, στην οποία μπορεί να απεικονιστεί ένα μήνυμα καλωσορίσματος προς τον οδηγό, αλλά και να δοθούν πληροφορίες στους πεζούς, όπως το να διασχίσουν το δρόμο. Όταν το αυτοκίνητο είναι άδειο από επιβάτες, στις πόρτες αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τον καιρό ή τοπικές ειδήσεις.
 
Το vision EQ όπως είπαμε έχει σχεδιαστεί για το λεγόμενο «car sharing», κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να ανήκει σε κάποιον ιδιώτη. Οι πελάτες κλείνουν το αμάξι μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ μέσω αλγόριθμων το πρωτότυπο όχημα ξέρει πώς να μειώνει τους χρόνους αναμονής των πελατών. Όταν το smart του μέλλοντος δεν χρησιμοποιείται πηγαίνει προς φόρτιση των  μπαταριών του των 30 kWh.

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

All about ηλιο-προστασία!

15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται με CNG

Πως δεν θα τρίζουν πόρτες και καπό

Ξέρεις πως μπαίνουν οι ταχύτητες;

Η κίνηση στους δρόμους

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

Aναλυτικά το Mazda CX-30

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Πρώτη επαφή: Νέο Kia X Ceed

Yaris πενταετίας ή καινούργιο Aygo;

Ετοιμοπαράδοτο Jeep Renegade με 18.900 ευρώ

Ανανεωμένο Nissan Skyline

Μήπως να αγοράσεις τώρα και να μην περιμένεις;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORDAdvertisement: Kuga SUV με επιτόκιο από 1%

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »