ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τσέπη, υγεία, ασφάλεια: Οι λόγοι που πρέπει να βάλεις φιμέ

 Σχολιάστε 
2.427 Επισκέψεις στο άρθρο
Τσέπη, υγεία, ασφάλεια: Οι λόγοι που πρέπει να βάλεις φιμέ

- Καις λιγότερο και κάνεις απόσβεση ακόμα και σε ένα χρόνο
- Κάνουν καλό στην υγεία: Προστατεύουν από ακτινοβολία και ζέστη
- Προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε 3 διαφορετικούς τομείς

Καις λιγότερο και κάνεις απόσβεση ακόμα και σε ένα χρόνο

Για να βάλεις αντηλιακές μεμβράνες θα χρειαστείς 100-200 ευρώ, ανάλογα το μαγαζί που θα επιλέξεις, την εταιρεία, το μοντέλο και την εποχή του χρόνου που θα το αποφασίσεις. Οι διαφορές τιμών είναι κυρίως ανάλογες με το μέγεθος του αυτοκινήτου, πχ άλλο το κόστος για 3θυρο μικρό και άλλο για 5θυρο SUV. Η τοποθέτηση γίνεται συνήθως αυθημερόν. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να βάλεις μεμβράνες που να είναι στα νόμιμα πλαίσια, σε αυτό θα σε βοηθήσει ο επαγγελματίας που θα στα τοποθετήσει.

Η απόσβεση των αντηλιακών μεμβρανών μπορεί να γίνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και μάλιστα εύκολα. Υπολόγισε πως με την τοποθέτησή τους η κατανάλωση μειώνεται ακόμα και 20%. Aρα, ένα μοντέλο που καίει 8,0 λτ./100 χλμ., κερδίζεις ακόμα και 2 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ένας οδηγός διανύει κατά μέσο όρο 5.000 χλμ., το κέρδος μόνο και μόνο από την κατανάλωση είναι 125 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό είναι ότι το air condition δεν δουλεύει υπερωρίες, γιατί έχει να δροσίσει μια λιγότερη καυτή καμπίνα και αποδίδει πιο γρήγορα, άρα γλιτώνεις από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον, που σημαίνει ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 125 ευρώ που βλέπεις άμεσα στην τσέπη σου.

Κάνουν καλό στην υγεία: Προστατεύουν από ακτινοβολία και ζέστη

Τα κέρδη από την τοποθέτηση μεμβρανών έχουν να κάνουν άμεσα με την υγεία του οδηγού και των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αυξημένη προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες και οφθαλμολογικά νοσήματα
  • Σημαντική μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας το καλοκαίρι
  • Πιο αποδοτική και γρήγορη λειτουργία κλιματιστικού
  • Μεγαλύτερη προστασία για τις ευπαθείς ομάδες (μικρά παιδιά - βρέφη - ηλικιωμένους)
  • Μείωση της υπεριώδους (Ultra Violet) ακτινοβολίας Α και Β

Προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε 3 διαφορετικούς τομείς

Τα φιμέ εκτός από την τσέπη και την υγεία σου, αυξάνουν την ασφάλεια σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις. Αρχικά τα φιμέ «διώχνουν» τους κλέφτες. Αυτό συμβαίνει καθώς μειώνουν την ορατότητα στο εσωτερικό, μη τραβώντας την προσοχή των επιτήδειων. Επίσης, μια αντηλιακή μεμβράνη, δυσκολεύει και την «δουλειά» των κλεφτών, καθώς αν σπάσουν το τζάμι δε θα γίνει θρύψαλα και θα τους πάρει παραπάνω χρόνο να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο παραπάνω λόγος σε προστατεύει και σε περίπτωση ατυχήματος. Η μεμβράνη θα συγκρατήσει τα θραύσματα από τα τζάμια σε περίπτωση ατυχήματος και έτσι δε θα κινδυνεύει να τραυματιστεί-κοπεί κάποιος επιβάτης από αυτά. Τέλος, οι μεμβράνες βοηθούν την νύχτα ώστε ο οδηγός να μην τυφλώνεται από τα κακορυθμισμένα φώτα των άλλων οδηγών. 

Hyundai
JEEP