Πόσο φιμέ επιτρέπεται να έχεις τα τζάμια στην Ελλάδα;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσο φιμέ επιτρέπεται να έχεις τα τζάμια στην Ελλάδα;

147.493 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι αντηλιακές μεμβράνες εκτός από στυλ προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα. Μέχρι πόσο σκούρα όμως μπορείς να κάνει τα τζάμια του αυτοκινήτου σου;

Τέλος η ταχυπαλμία όποτε βλέπεις μπλόκο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα φιμέ τζάμια δίνει VIP «αέρα» στο αυτοκίνητο, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως, εκτός από φιγούρα, οι αντηλικακές μεμβράνες προσφέρουν και ουσιά.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των φιμέ τζαμιών είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας, η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και την ακτινοβολία του, η αντικλεπτική και αντιθραυστική ιδιότητά τους.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των φιμέ τζαμιών είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας, η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και την ακτινοβολία του, η αντικλεπτική και αντιθραυστική ιδιότητά τους.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ποια είναι τα σημαντικα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος εάν αποφασίσει να τοποθετήσει φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητό του. Μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας της καμπίνας επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες που συνεπάγεται την πιο αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού και άρα την μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο και την ακτινοβολία του για τις ευπαθείς ομάδες και η αντικλεπτική και αντιθραυστική ιδιότητά τους.

Προδιαγραφές και πόσο φως μπορεί να περνάει

Οι προδιαγραφές και τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα έχει καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης. Στην ΚΥΑ 29039/2123/07/2008-ΦΕΚ 1069/Β/10-6-2008 για τα όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων γίνεται λόγος πως:

1. Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα (παρμπρίζ).
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού (τζάμια οδηγού συνοδηγού).
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες (πίσω πλαϊνά τζάμια) και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα (τζάμι πορτμπαγκάζ), εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.

2. Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.

3. Υαλοπίνακας (τζάμι) με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto