• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Mega Test: Πόσο ρίχνουν τη θερμοκρασία τα φιμέ;

179.365 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2021)

Έχεις δροσιά και ξεχνάς το αντηλιακό! Συμφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες; Το Test Center του AutoΤρίτη προχώρησε για σας σε μια ακόμη δοκιμή και ανακαλύπτει ποια είναι τα πραγματικά οφέλη από την τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών στο αυτοκίνητο.


Το test έχει ξεκινήσει. Το Air-condition δουλεύει και στα δύο μοντέλα στην ίδια σκάλα και θερμοκρασία και εμείς μετράμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την θερμοκρασία της καμπίνας.

Το test έχει ξεκινήσει. Το Air-condition δουλεύει και στα δύο μοντέλα στην ίδια σκάλα και θερμοκρασία και εμείς μετράμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την θερμοκρασία της καμπίνας.Τα δύο αυτοκίνητα «λιάζονται» στον ήλιο. Αριστερά το Fiat Panda στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μεμβράνες στην εταιρεία Ζαμπάτης.

Τα δύο αυτοκίνητα «λιάζονται» στον ήλιο. Αριστερά το Fiat Panda στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μεμβράνες στην εταιρεία Ζαμπάτης.

Οι αντιηλιακές μεμβράνες έχουν αρχίσει και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην χώρα μας καθότι υπόσχονται μείωση της θερμοκρασίας στην καμπίνα, μείωση της αντηλιάς και ασπίδα από την UV ακτινοβολία, πέρα φυσικά από την βελτίωση της εξωτερική εμφάνισης και την προστασία από τα θραύσματα στην περίπτωση ενός ατυχήματος.


Οι μεμβράνες τοποθετούνται στα πλαϊνά και στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.

Οι μεμβράνες τοποθετούνται στα πλαϊνά και στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου.

Τι ισχύει όμως στην πράξη και ποια τα απτά οφέλη άπαξ και τις τοποθετήσεις στο αυτοκίνητό σου; Το Test Center του AutoΤρίτη προχώρησε σε μια ακόμη δοκιμή, ώστε να ανακαλύψει τα πραγματικά πλεονεκτήματά τους. Έτσι, πήραμε δύο ίδια αυτοκίνητα (Fiat Panda), τοποθετήσαμε στο ένα αντιηλιακές μεμβράνες στην εξειδικευμένη στο είδος εταιρία Ζαμπάτης, και ξεκινήσαμε τη δοκιμή, μια τυπική μάλιστα καλοκαιρινή ημέρα κατά την οποία δεν επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα. 

Τουλάχιστον 3ο Κελσίου το όφελος
Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε τις παρακάτω γραμμές, παρακαλούμε να κάνετε το εξής: Πάρτε στα χέρια σας το τηλεκοντρόλ του aircondition που έχετε στο σπίτι και βάλτε τη θερμοκρασία στους 25ο C. Καθίστε δείτε τηλεόραση για μισή ώρα, και στη συνέχεια κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 22ο C. Αν το κάνετε, τότε θα καταλάβετε κυριολεκτικά την σημασία των 3 βαθμών Κελσίου. Στους 25 βαθμούς αισθανόσασταν ικανοποιητικά και λίγο ζεστά ίσως, στους 22 βαθμούς η αίσθηση δροσιάς είναι έντονη και αν καθίσετε μάλιστα για πολλή ώρα στον καναπέ…, τότε θα χρειαστείτε μάλλον και ένα λεπτό σεντόνι.

Αυτή, λοιπόν, ήταν η διαφορά στη θερμοκρασία της καμπίνας μεταξύ των δύο Panda της δοκιμής μας, όταν και στα δύο δούλεψε το aircondition στην ίδια σκάλα και θερμοκρασία μετά από 45 λεπτά. Η… νίκη του Fiat Panda με τις σκουρόχρωμες μεμβράνες που είχαμε τοποθετήσει στην εταιρεία Ζαμπάτης, σε σχέση με αυτό που δεν είχε, είναι ολοκληρωτική.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε