WRC Ράλι Ιαπωνίας: Ανατροπή με Neuville στην κορυφή
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Ράλι Ιαπωνίας: Ανατροπή με Neuville στην κορυφή

4.877 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2022)

Ο Thierry Neuville έκλεψε παλικαρίσια το προβάδισμα το Σάββατο από τον Elfyn Evans. Πίσω του ο Ott Tanak στην τρίτη θέση. Τα εύσημα, σήμερα, στον Sebastian Ogier, που σάρωσε κερδίζοντας 3 ειδικές.

Πρώτος ο Neuville στην Ιαπωνία με 4 δλ. διαφορά

Το προτελευταίο σκέλος του τελικού της φετινής σεζόν ήταν ένα παιχνίδι με δύο ημίχρονα. Ξεκινώντας τη μέρα με προβάδισμα τριών δευτερολέπτων έναντι του Neuville με Hyundai i20 N, ο Evans άνοιξε τη διαφορά από τον αντίπαλό του στις δύο από τις τρεις πρωινές ειδικές στην άσφαλτο, αυξάνοντας το πλεονέκτημά του στα 5,9 δευτερόλεπτα όταν πήγαν στο service park.

Ωστόσο, ο Ουαλός rally man της Toyota Gazoo Racing, δεν συνέχισε με ίδιο ρυθμό στο loop και κάπως έτσι ο Neuville άρπαξε την ευκαιρία να αναδυθεί. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια για πρώτη φορά από το πρωί της Παρασκευής, όταν ο Neuville, παρά τα παράπονα για την μετάδοση και το διαφορικό, ξεπέρασε τον αντίπαλό του κατά 5,9 δευτερόλεπτα.

Ο Βέλγος έδειξε τις διαθέσεις του στην τελευταία σούπερ ειδική της ημέρας (Okazaki City SSS 2 ), την οποία και κέρδισε, και με αυτό τον τρόπο ξεπέρασε τον Ουαλό κλείνοντας την ημέρας με 4 δευτερόλεπτα προβάδισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Καταιγιστικός ο Ogier, σταθερός ο Tanak

Ο Evans, από την άλλη, φάνηκε να μένει άναυδος από την ξαφνική αλλαγή του ρυθμού και ισχυρίστηκε ότι, παρόλο που δεν έγιναν αλλαγές στο setup του GR Yaris μεταξύ του πρωινού και του απογευματινού loop, είχε αλλάξει αίσθηση το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του.

Ο Εσθονός Ott Tanak πέρασε στην πρώτη τριάδα από νωρίς σήμερα όταν ο Kalle Rovanpera είχε έξοδο. Επίσης, προσπάθησε να ισορροπήσει τις ρυθμίσεις στο i20 N του και έκανε συνεχείς αλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας με επιτυχία. Μπορεί να μην ήταν κοντά με το πρωτοπόρο ζευγάρι, αλλά ο Tänak κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα από τον τέταρτο Takamoto Katsuta. Ο ντόπιος άσος της Gazoo Racing δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το να ολοκληρώσει το σαββατιάτικο σκέλος 24,6 δλ. από τον τρίτο και 1:04.5 από τον πρωτοπόρο.

Με μια τεράστια διαφορά 35,9 δευτερολέπτων μεταξύ του Evans και του τρίτου Ott Tänak, φαίνεται πως θα δοθούν μάχες σώμα με σώμα την Κυριακή.

Η οδήγηση της ημέρας αναμφίβολα πάει στον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier. Μια έξοδος την Παρασκευή τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης για τη νίκη, αλλά σταδιακά ανέβηκε από τη 10η στην 5η θέση, αφού κατέκτησε σήμερα τρεις ε.δ., αφήνονοντας πίσω του στην γενική κατάταξη τον Gus Greensmith.

Το Rally Ιαπωνίας, που κλείνει την αυλαία του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, θα ολοκληρωθεί αύριο με 5 ειδικές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green