Tο επανασχεδιασμένο GT θα λανσαριστεί το 2021.

Υβριδική η νέα Mercedes-AMG GT

1.709 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Η Mercedes-AMG βάζει τις τελευταίες πινελιές στην πολυαναμενόμενη GT Black Series και όπως είναι φυσικό περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σπορ μοντέλο της επόμενης γενιάς έρχονται στην επιφάνεια.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η GT θα λανσαριστεί το 2021 και θα διαθέτει ένα κινητήρα V8 twin-turbo 4,0 λίτρων συνοδευόμενος από ήπια υβριδική τεχνολογία EQ Boost.  Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή η ισχύς που θα έχει, ωστόσο φημολογείται πως το ήπια υβριδικό σύνολο θα προσφέρει στο γερμανικό «πύραυλο» περισσότερους από 659 ίππους, αλλά και αυξημένη ροπή.
 
Οι αναφορές των ξένων μέσων δεν σταματούν εκεί καθώς υποστηρίζουν πως για να αξιοποιήσει στο έπακρο το αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Mercedes θα εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τετρακίνηση αλλά και σύστημα  torque vectoring. Αυτό εκτός από τη βελτίωση της πρόσφυσης θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να είναι ακόμα πιο γρήγορο. Εκτός από τα προαναφερόμενα ένα οδηγικό προφίλ Drift θα μπορεί να ενεργοποιηθεί για να στέλνει την ισχύ αποκλειστικά στον πίσω άξονα.
 
Σε άλλα χαρακτηριστικά, η GT επόμενης γενιάς αναμένεται να είναι ελαφρύτερη από το τρέχον μοντέλο καθώς θα υιοθετήσει μια νέα αρχιτεκτονική αλουμινίου, η οποία συν τοις άλλοις λέγεται πως θα έχει μεγαλύτερη ακαμψία σε σχέση με την τρέχουσα.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως αν και η επόμενη γενιά GT θα αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση, φαίνεται ότι μια plug-in υβριδική έκδοση έχει αποκλειστεί. Σύμφωνα με μία πηγή κοντά στην εταιρεία, ένα plug-in υβριδικό μοντέλο θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια μπαταρία 12kWh για να έχει ικανοποιητική ηλεκτρική αυτονομία και απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να εγκατασταθεί μια μεγάλη μπαταρία.  

Toyota
test center