
Σχεδόν ίδιο μήκος με το C3.
Ιδιαίτερη σχεδίαση με συρόμενες πόρτες, ασυμμετρία και 4,5 τετραγωνικά μέτρα τζάμια.
Εξαθέσιο με κεντρική θέση οδήγησης, τιμόνι με δύο joystick και το σύστημα «Smartband».
Δύο στρώματα για ύπνο αλλά και πανί για προβολή ταινιών στην καμπίνα.
Ηλεκτρικό με τον κινητήρα στον πίσω άξονα.
Θα το δούμε στην Έκθεση των Βρυξελλών.
Το νέο πολυμορφικό πρωτότυπο της Citroen
Η Citroen είναι γνωστή για την ιδιαίτερη σχεδίαση που προσφέρει στα αυτοκίνητά της και το ίδιο έκανε για μία ακόμα φορά. Η γαλλική μάρκα αποκάλυψε το νέο της πρωτότυπο, το οποίο ονομάζεται Elo. Το νέο Citroen Elo έρχεται ως συνέχεια του πρωτότυπου Oli που είδαμε το 2022 και αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο κοινό κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, στις 9 Ιανουαρίου 2026.
Σχεδόν ίδιο μήκος με το C3
Θέλοντας να μας συστήσει το νέο Elo, η Citroen λέει πως το όνομά του προήλθε από τα δεύτερα γράμματα των αγγλικών λέξεων Rest (ξεκούραση), Play (παιχνίδι) και Work (εργασία). Έχει ύψος 1,7 μέτρα, ενώ το μήκος του ανέρχεται σε μόλις 4,1 μέτρα, με αποτέλεσμα να εντάσσεται στην κατηγορία των μικρών, με τη Citroen να υπογραμμίζει πως είναι ελαφρώς πιο μεγάλο από το C3.
Μάθε εδώ περισσότερα για το «έξυπνο» ελαστικό της Goodyear που φοράει το νέο Citroën ELO
Ιδιαίτερη σχεδίαση με συρόμενες πόρτες, ασυμμετρία και 4,5 τετραγωνικά μέτρα τζάμια
Αναφορικά με τη σχεδίαση, το Elo παρατηρούμε πως ωθεί τους τροχούς προς τα έξω και παράλληλα διαθέτει συνολικά γυάλινη επιφάνεια 4,5 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργεί ως παράθυρα. Οι δύο συρόμενες πόρτες, που βρίσκονται τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, παρέχουν πρόσβαση πλάτους 1,9 μέτρων στο πολυλειτουργικό εσωτερικό. Το νέο πολυμορφικό εξοπλίζεται με τετράγωνα LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, ενώ υπάρχουν και έξτρα φωτιζόμενα πτερύγια, τα οποία θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο αυτό του C5 Aircross. Η ασυμμετρία είναι επίσης μέρος της σχεδιαστικής κουλτούρας του Elo, κάτι που συναντούμε στις δύο πόρτες οι οποίες παρέχουν πρόσβαση στο χώρο αποσκευών, αλλά και στην οροφή, η οποία στο πίσω μέρος χαμηλώνει και παράλληλα μπορεί να ανοίξει!
Εξαθέσιο με κεντρική θέση οδήγησης, τιμόνι με δύο joystick και το σύστημα «Smartband»
Πιο εντυπωσιακή από την εξωτερική σχεδίαση, είναι η καμπίνα του Citroen Elo, η οποία έρχεται σε κόντρα με τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις, προσφέροντας (σύμφωνα με τη μάρκα) άπλετο χώρο για έως και έξι επιβάτες. Ο οδηγός κάθεται μόνο τους στο κέντρο και επομένως η κολόνα του τιμονιού όπως και τα πεντάλ βρίσκονται επίσης στο κέντρο του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν τρία ξεχωριστά ρυθμιζόμενα καθίσματα. Όσοι θέλουν, μπορούν να τοποθετηθούν δύο ακόμη ρυθμιζόμενα καθίσματα είτε αριστερά είτε δεξιά πίσω από το κάθισμα του οδηγού για 6θέσια διάταξη. Επίσης, το κάθισμα του οδηγού μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει οπτική επαφή με τους πίσω επιβάτες, όταν φυσικά το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο.
Υπάρχουν όμως και άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στην καμπίνα. Το τιμόνι έχει πάνω του δύο joystick τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει σχεδόν όλες τις λειτουργίες, ενώ εκατέρωθεν του τιμονιού βρίσκουμε διάφορους καλυμμένους αποθηκευτικούς χώρους. Παράλληλα, δεν υπάρχει ο παραδοσιακός πίνακας οργάνων ούτε και οθόνη αφής για το infotainment, καθώς τη θέση τους έχει πάρει μια μεγάλη μακρόστενη οθόνη στη βάση του παρμπρίζ. Η Citroen αποκαλεί το σύστημα αυτό «Smartband».
